Και μπορεί και το αξίζει!

Απόψεις

Το πρώτο βήμα προς τη Football League έκανε ο Ηρόδοτος στον αγώνα με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Απομένουν άλλα πέντε τα οποία θα γίνουν μέσα στον επόμενο μήνα και θα κρίνουν το αν η κρητική ομάδα θα βρεθεί στη Football League.

Με διαφορετικό τρόπο την εφετινή χρονιά, σε σχέση με πέρσι, θα πρέπει να βρεθούν δύο… υπέρ πρωταθλητές για να «τσεκάρουν» τα εισιτήρια για την επόμενη κατηγορία. Άδικο σύστημα θα πει κανείς και δεν θα έχει και άδικο, καθώς όλες οι ομάδες που μετέχουν στη διαδικασία, είναι ήδη πρωταθλήτριες, που σημαίνει ομάδες καλύτερες από αυτές που είχαν μαζί στα πρωταθλήματά τους. 

Ας επικεντρωθούμε όμως στον Ηρόδοτο. Η κρητική ομάδα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς έδειξε πως ήταν η πιο σταθερή ομάδα, τόσο στην έδρα της, όσο και εκτός, κατακτώντας με σχετική ευκολία την πρώτη θέση. Ξεκίνησε χωρίς να διατυμπανίζει τη δυναμική της και να μιλά ανοικτά για την άνοδο. Αυτό ξεκίνησε να γίνεται όταν νικούσε τον έναν μετά τον άλλο τους (θεωρητικούς) διεκδικητές… 

Δίχως βαρύγδουπες μετεγγραφές, με προσθήκες σωστές, προσεγμένες και προσεκτικές, δημιούργησε ένα μείγμα εμπειρίας, ταλέντου, ενθουσιασμού και ικανότητας, τα αποτελέσματα του οποίου δεν άργησαν να φανούν. Με έναν εξαιρετικά ικανό και έμπειρο στη δημιουργία ομάδων που πρωταγωνιστούν προπονητή, τον Μανόλη Παπαματθαιάκη και μια διοίκηση η οποία δεν απαρτίζεται από «επαγγελματίες» παράγοντες, αλλά από ανθρώπους που ξέρουν τι να κάνουν, χωρίς να είναι σκοπός τους να βρίσκονται στο επίκεντρο. 

Σε μια άκρως ποδοσφαιρική περιοχή τη Νέα Αλικαρνασσό, στην οποία έχουν γαλουχηθεί… στρατιές εξαιρετικών ποδοσφαιριστών διαχρονικά και με οδηγό την λαμπρή ιστορία του η οποία ξεκινά από τα βάθη της Μικρασίας, ο Ηρόδοτος βρίσκεται στην αρχή μιας προσπάθειας να βρεθεί και πάλι στα «ψηλά» του ελληνικού ποδοσφαιρικού στερεώματος. 

Μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πρώτο από τους αγώνες ανόδου. Όπως σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, έτσι και σε αυτόν, ο Ηρόδοτος έδειξε πως μπορεί και αξίζει να βρεθεί στη μεγαλύτερη κατηγορία. Το ζήτημα βέβαια που μπορεί να προκύψει είναι αν και οικονομικά θα μπορέσει να ανταπεξέλθει και σε αυτήν. 

Αλλά αυτό, ας το αφήσουμε να απασχολήσει αυτούς που πρέπει, όταν με το καλό η προσπάθεια αυτή ολοκληρωθεί και δικαιώσει όλους όσους μετέχουν σε αυτήν, εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.