Και τώρα δουλειά…

Απόψεις

Η άνοδος είναι δεδομένη. Καλώς όσοι είναι μέσα στην ομάδα περιμένουν τη μαθηματική εξασφάλιση για να το πουν, αλλά το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Για να έρθει αυτή η άνοδος όμως και πιθανόν και το πρωτάθλημα, χρειάστηκε όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΟΦΗ, παίκτες, προπονητές, επιτελείο, να υπερβάλουν εαυτούς. Να κάνουν Ιώβεια υπομονή και να τα δώσουν όλα για να επιτευχθεί ο στόχος. Οι δε φίλαθλοι να δώσουν και την τελευταία ικμάδα τους ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια. Οι μέτοχοι και οι διοικούντες να συσπειρωθούν αναγνωρίζοντας και αυτοί από την πλευρά τους όλα τα παραπάνω. 

Τώρα όμως που η ομάδα σε λίγους μήνες θα επιστρέψει στη φυσική της θέση μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη «παρένθεση» τριών χρόνων, θα πρέπει να γίνουν εκ των προτέρων όλα αυτά που χρειάζονται, προκειμένου ο ΟΦΗ να σταθεροποιηθεί στα «ψηλά» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να μπορέσει κάποια στιγμή να ζήσει και πάλι τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Η νέα τάξη πραγμάτων που έχει δημιουργηθεί στη Super League, δεν δίνει την οικονομική σιγουριά που υπήρχε στο παρελθόν και θα πρέπει να γίνουν νωρίς όλες εκείνες οι κινήσεις που απαιτούνται, προκειμένου η χρονιά να εξελιχθεί χωρίς σοβαρά εξωαγωνιστικά προβλήματα. Η δυναμική της ομάδας και η δίψα του κόσμου της να την ξαναδεί μεγάλη αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον, αρκεί να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Να γίνουν όσο πιο σύντομα και προσεκτικά γίνεται όλες εκείνες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να παρουσιαστεί η ομάδα καθόλα οργανωμένη, εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα σήριαλ του περασμένου καλοκαιριού, αλλά κυρίως το… δράμα των περασμένων Χριστουγέννων. Μπορεί εφέτος να διαγράφεται… happy end σε όλα αυτά, όμως του χρόνου με τα «θηρία» της Super League, τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα…

Οργάνωση σε όλους τους τομείς και αν για το αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει η σιγουριά της παρουσίας του Παπαδόπουλου, θα πρέπει και σε όλους τους άλλους να είναι τέτοια, ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του προπονητή και των συνεργατών του χωρίς σοβαρά προβλήματα. 

Οι αντοχές όλων εφέτος δοκιμάσθηκαν όσο δεν πήγαινε. Δεν θα πρέπει να συμβεί το ίδιο και του χρόνου… 

sourgias@capitano.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.