Και τώρα ο Πανιώνιος

17:06 | 15/01/2020

Ο ΟΦΗ έχασε 4-1 από τον ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε από το Κύπελλο και πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα.

Ο Όμιλος είχε εκ προοιμίου μηδαμινές πιθανότητες πρόκρισης, μετά το 0-3 του πρώτου ματς, και έτσι στην Τούμπα έψαχνε μια καλή εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν ανταποκρίθηκε, όμως πλέον άπαντες επικεντρώνονται στην Super League 1 και στη συνάντηση του Σαββάτου (18/01) κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Γιώργος Σίμος προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, ενώ παρέταξε το συγκρότημα του με σχηματισμό 5-3-2.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και την πεντάδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Μπολάκης, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης.

Οι Στάικος και Σουρνάκης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Νοικοκυράκης, ενώ οι Μάνος και Φερέιρα συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο του ηρακλειώτικου συλλόγου.

Προσπάθησε…

Και ενώ ο ΟΦΗ είχε μπει καλά στο ματς, ο αντίπαλος στην πρώτη του προσπάθεια για γκολ κατάφερε να σκοράρει. Ο Λάμπρου στο 12’ με ατομική ενέργεια και άπιαστο σουτ σκόραρε, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα είχε βγει άουτ και ο β’ βοηθός Δίπλαρης δεν υπέδειξε την παράβαση.

Παρόλο που ο Όμιλος δεν ένιωθε ιδιαίτερες συνθήκες πίεσης, στο 23’ ο Πέλκας με πέναλτι που κέρδισε ο Άκπομ από τον Γιαννούλη, σημείωσε το 2-0.

Ο ΟΦΗ, αν και ήταν πίσω στο σκορ, είχε συγκροτημένη εικόνα και μάλιστα στο 27’ μείωσε με σουτ του Κοροβέση, έπειτα από ωραία προσπάθεια του Μάνου.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 42’, εξάλλου, ο «δικέφαλος» άγγιξε και ένα τρίτο τέρμα, ωστόσο ο Γουάλι απέκρουσε σε τετ α τετ το πλασέ του Άκπομ.

Καθόλου καλός

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ δεν είχε μπει καθόλου καλά, δεν είχε συγκέντρωση και οι νικητές είχαν την υπεροχή με κινητήριο μοχλό ένα εξαιρετικό Λάμπρου. Στο 55’, μάλιστα, μετά από φάση διαρκείας, ο Λάμπρου σημάδεψε το δοκάρι και ο Πέλκας από κοντά «έγραψε» το 3-1.

Οι ηττημένοι δεν είχαν ικανοποιητική εικόνα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα και ο ΠΑΟΚ απειλούσε διαρκώς. Στο 62’ είχε σημαντική στιγμή με τον Άκπομ και στο 64’ ο Πέλκας σούταρε, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Εσίτι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απόδοση του συνόλου του Σίμου δεν ήταν καλή στο δεύτερο μέρος και δεν είχε τον τρόπο να γίνει επικίνδυνο. Στον αντίποδα, η ομάδα του Φερέιρα έφτανε με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στον Γουάλι.

Στο 80’, έτσι, οι Πέλκας και Σφιντέρφσκι συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος έκανε το 4-1. Ο ΟΦΗ φάνηκε μονάχα στο 87’, όταν ο Βαζ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν νίκησε τον Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα (74’ Μιχαηλίδης), Δ. Γιαννούλης, Ντάγκλας, Μαουρίτσιο (59’ Εσίτι), Λάμπρου, Στοχ (78’ Σφιντέρφσκι), Πέλκας, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46’ Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61’ Μεγιάδο), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Σόουζα (83’ Βαζ), Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς.

Τα γκολ του αγώνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.