Ο τελικός της Κυριακής και η πιθανότητα ισοβαθμίας...

07:40 | 21/05/2018

Ο Ηρόδοτος έχασε από τον Εθνικό με 1-2 και μαζί την ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα ανόδου - δείτε την βαθμολογία, την τελευταία αγωνιστική αλλά και το τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η ομάδα της Αλικαρνασσού δεν κατάφερε, το απόγευμα της Κυριακής, να πάρει κάτι από τον ισχυρό Εθνικό (ήττα 1-2). Παρά το γεγονός ότι έπαιζε για παραπάνω από 15 λεπτά με παίκτη παραπάνω, ο Ηρόδοτος εμφανίστηκε επιπόλαιος, όπως ομολόγησε και ο Μανώλης Παπαματθαιάκης, μοιραία ηττήθηκε με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Έτσι, στον Ηρόδοτο κοιτούν με το... ένα μάτι το τελευταίο πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Αήττητο Σπατών (27/05) και με το άλλο την απόφαση της Πέμπτης για την τύχη του αγώνα με τον Αστέρα Αμαλιάδας. Η λογική λέει ότι από την στιγμή που το φύλλο αγώνος είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για την ομάδα της Πελοποννήσου, η κρητική ομάδα θα πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0, χωρίς να υπολογίζεται ενδεχόμενη τιμωρία του Αστέρα. Αν η λογική... πρυτανεύσει, ο Ηρόδοτος θα βρεθεί στην 2η θέση με 7 βαθμούς, μόλις έναν πίσω από τον Αήττητο Σπατών (8) και έναν πάνω από Ηρόδοτο και Αστέρα (6).

Έτσι, την τελευταία αγωνιστική, ο Ηρόδοτος χρειάζεται νίκη απέναντι στον Αήττητο Σπατών, ακόμα και με ήττα, αρκεί το Εθνικός - Αστέρας λήξει ισόπαλο. Όλα τα παραπάνω, με την προϋπόθεση ότι ο Ηρόδοτος θα ''νικήσει'' στις δικαστικές αίθουσες. Και αυτό γιατί, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, το 1ο κριτήριο είναι η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων, και ΟΧΙ τα μεταξύ τους παιχνίδια.


Η βαθμολογία

1. Αήττητος Σπάτων 8 (6-5)

2. Αστέρας Αμαλιάδας 6 (6-8)*

----------------

3. Εθνικός 6 (5-5)

4.Ηρόδοτος 4 (5-4)*

*Ματς λιγότερο για τις δύο ομάδες, εκκρεμεί η δικαστική απόφαση (Πέμπτη) για το μεταξύ τους παιχνίδι που διεκόπη.

Η τελευταία αγωνιστική (27/05)

  • Ηρόδοτος - Αήττητος Σπατών (17.00)
  • Εθνικός - Αστέρας Αμαλιάδας (17.00)
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.