Καλαϊτζάκης για το κλέψιμο στο φινάλε: «Ο Ολυμπιακός έχει ξανακάνει αυτό το play, ο Λεσόρ μού το είπε»

09:00 | 23/01/2024

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της μεγάλης νίκης του Παναθηναϊκού AKTOR επί του Ολυμπιακού.

Ο Κρητικός παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο SPORT24.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. MVP ήταν όλη η ομάδα, όσοι αγωνίστηκαν. Ο κόσμος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν τρομερός. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στον κόσμο. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Κλειδώσαμε ουσιαστικά την πρώτη θέση, το πλεονέκτημα έδρας. Ένας από τους αρχικούς στόχους της σεζόν εκπληρώθηκε και συνεχίζουμε".

Για το καθοριστικό κλέψιμο που έκανε: "'Ήταν ένα play που έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός παλιότερα. Να την πάρει ο Παπανικολάου και να κάνουν ένα stager στον Πίτερς μετά. Οπότε ήμουν έτοιμος, ήμουν στην σωστή θέση, έκλεψα τη μπάλα και τέλος καλό όλα καλά".

Για το τι του είπε μετά ο Αταμάν: "Τίποτα, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είναι πολύ χαρούμενος, είμαστε κι εμείς πολύ χαρούμενοι. Αύριο όμως πρέπει να ξυπνήσουμε το πρωί, να μπούμε στο αεροπλάνο για Βελιγράδι, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και προχωράμε".

Για τον ρόλο του: "Όταν είσαι Έλληνας και παρακολουθείς αυτά τα παιχνίδια από μικρό παιδί και ξέρεις τι σημασία έχουν. Αυτό το κάνω σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα. Οι προπονητές μου ξέρουν τι μπορώ να κάνω και είμαι πάντα έτοιμος να μπω να βοηθήσω, είτε με μία άμυνα, είτε με ένα ριμπάουντ, είτε με ένα σουτ.

Μου αρέσει αυτή η δουλειά, να πιάνω τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας και να τον κουράζω. Μου αρέσει, ειδικά σε μία τέτοια ομάδα, που έχουμε τόσο μεγάλο ρόστερ, που είτε ο πρώτος μπαίνει, είτε ο δέκατος μπορεί να κάνει το κομμάτι του και να βοηθήσει και επιθετικά και αμυντικά. Έχουμε μία γεμάτη ομάδα. Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας, βοηθάει και ο κόσμος.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Έχουμε λίγους τραυματισμούς, αν εξαιρέσεις του Λούκα και του Μπαλτσερόφκσι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πορεία μας μέχρι στιγμής. Ακολουθούν δύσκολα παιχνίδι και στην EuroLeague και στο Final Eight στην Κρήτη".

Για το ότι τον αποθέωσε ο Αταμάν στην συνέντευξη Τύπου: "Δεν ξέρω πώς να το πω στα τούρκικα... ευχαριστώ (γέλια)".

Για το αν είχαν μιλήσει στο τάιμ άουτ για την φάση με το κλέψιμο ή ήταν δική του αίσθηση: "Αν δεν κάνω λάθος μου το είχε πει ο Λεσόρ, δευτερόλεπτα πριν έτσι όπως ήταν οι παίκτες μου είχε πει ότι μπορεί να γίνει αυτό. Είχε πει να αλλάξουμε σε όλα τα σκριν, οπότε στο τέλος θα βρισκόμουν εγώ με τον Πίτερς στο σουτ. Ήξερα ότι θα πάει στη γωνία, άπλωσα τα χέρια μου και την πήρα"

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.