Καλός αλλά... λίγος ο Εργοτέλης

19:02 | 10/01/2020

Ο Εργοτέλης μπορεί να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ο Απόλλωνας είχε την ουσία και έτσι επικράτησε με 2-0 στο Παγκρήτιο

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη, έπειτα από μια ανούσια υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην επανάληψη, όμως ο Απόλλωνας ήταν ουσιαστικός και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, επικράτησε με 2-0 στο Παγκρήτιο, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της κρητικής ομάδας.

Μπορεί να είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χουάντερσον. Ένα γύρισμα του Προβυδάκη και το πλασέ - σέντρα του Ροβίθη ήταν οι δύο στιγμές της κρητικής ομάδας. Από την άλλη, ο Απόλλωνας ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος στην άμυνα, είχε τον Μπετινέλι σε καλή ημέρα και στην μοναδική καλή ευκαιρία του, κατάφερε να σκοράρει και να μπει στην θέση οδηγού. Ο Κολ έβγαλε μια καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Μπετινέλι και εκείνος με πλασέ άνοιξε το σκορ στο 28'.

Στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε με πιο επιθετική διάθεση, δημιούργησε προϋποθέσεις για το 1-1 όμως στην τελική προσπάθεια δεν είχε τις καλύτερες επιλογές. Οι Μπότε και Μπαράτα δεν ήταν απειλητικοί από τα αριστερά, ο Έφορντ ''εξαφανίστηκε'' ενώ ο Ροβίθης έμοιαζε απελπιστικά μόνος. Ο Μπουτσάκης μαζί με τον Τσέλιο ξεχώριζαν στην μεσαία γραμμή, ο Προβυδάκης έκανε αμέτρητες κούρσες, ο Απόλλωνας ήθελε να διαφυλάξει το 0-1 και κάπως έτσι κυλούσε το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έφταναν εύκολα στην περιοχή όμως στην τελική προσπάθεια υστερούσαν.

Όλα αυτά μέχρι το 88', λεπτό στο οποίο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από το χέρι του Μπάτζιου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπετινέλι, σφραγίζοντας - ουσιαστικά - την νίκη της ''Έλαφράς Ταξιαρχίας''.

*Εξαιρετική η εικόνα του αγωνιστικού χώρου του Παγκρητιου, έπειτα από την επανασπορά στο χορτάρι.

*Αλλαγή στην... αλλαγή από τον Μπάμπη Τεννέ. Ο Γιαννιτσάνης μπήκε στο 54' στη θέση του Ιωαννίδη, όμως στο 75' αποχώρησε για να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Τσαμπούρης.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Προβυδάκης, Σπίριακ, Μπάτζιος, Μπότε, Μπουρσέλης (31' Μπουτσάκης), Μπρους (80' Μανουσάκης), Τσέλιος, Μπαράτα, Ροβίθης, Έφορντ

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Κύργιας, Ζησόπουλος, Αλμπέρτο, Κολ, Μπεντινέλι, Γκίνο, Βάρκας (89' Αγρόδημος), Βιτλής, Ιωαννίδης (54 Γιαννιτσάνης, 75' Τσαμπούρης), Μαρκόφσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Live του αγώνα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.