«Καμπάνα» στον Κούγια για το... Παναθηναϊκός - ΟΦΗ

09:10 | 19/06/2019

Πειθαρχικές διώξεις και 60.000 ευρώ πρόστιμο για δύο δηλώσεις του - τι απάντησε ο γνωστός ποινικολόγος

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, θα βάλει βαθιά το χέρι. Η ΕΠΟ τιμώρησε τον γνωστό ποινικολόγο με πρόστιμο 60.000 ευρώ για δύο δηλώσεις του. Η μια δίωξη αφορούσε τα όσα είχε πει για τον Απόλλωνα Λάρισαςενώ η δεύτερη για το Παναθηναϊκός - ΟΦΗ, το οποίο είχε χαρακτηρίσει "στημένο".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

- Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ. 1, 2 και 3α, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 16024/22.4.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

- Επέβαλε στον Αλέξιο Κούγια χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€), για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 20Α παρ. 1, 2 και 3 γ, δ, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., κατόπιν της υπ’ αριθμ. 921/7.1.2019 πειθαρχικής δίωξης που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

'''Πληροφορήθηκα ότι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ μου επέβαλε πρόστιμο 30.000,00€, γιατί είπα την αλήθεια για τα παιχνίδια του Απόλλωνα Λάρισας που η Sportradar θεωρεί στημένα και 30.000,00€ πρόστιμο γιατί κατήγγειλα τον Δώνη και τον Νταμπίζα για τον ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα που ονόμασαν Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, από το οποίο κρίθηκε ο υποβιβασμός του ΠΑΣ Γιάννενα και θα κρίνονταν ο υποβιβασμός της ΑΕΛ, εάν δεν έπαιρνε την ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ και δεν κέρδιζε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Και οι δύο ποινές ήταν μετά από διώξεις του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Λαiνη, ο οποίος είναι ο μόνος διώκτης μου και ο οποίος μέχρι σήμερα παρά την αδιαμφισβήτητη εντιμότητα του, τη δήλωση του Μελισσανίδη «ότι του χρόνου η ΑΕΛ θα υποβιβασθεί, γιατί το θέλει η ΑΕΚ», την έχει κάνει γαργάρα και χρειάστηκε σήμερα αυτό το ακραία δυσφημιστικό γεγονός για το ποδόσφαιρο να το καταγγείλω στην Επιτροπή της FIFA και της UEFA και να περιμένω τις εξελίξεις.

Είμαι 45 χρόνια μάλλον καλός δικηγόρος και θέλω να υπενθυμίσω σε αυτούς που πιστεύουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, με πρόστιμα και με τα λεφτά μου δίνουν αποζημίωση 350.000,00€ στον Γιαννάκη τον Παπαδόπουλο, δίνουν στο μαπετ σόου των προπονητών της Εθνικής 35.000,00€ το μήνα και  παίρνει και μισθό ο Γραμμένος, ότι ακόμα και στην Δικαιοσύνη και στην Αθλητική υπάρχει ότι οι κρίνοντες κρίνονται από Ανώτερους Δικαστές και όταν είναι και Τακτικοί Δικαστές και Εισαγγελείς κρίνονται και από τον Άρειο Πάγο.

Εγώ πάντοτε στην επαγγελματική μου, στην προσωπική μου, αλλά και στην ποδοσφαιρική μου ζωή δικαιώθηκα, άλλοι πήγαν φυλακή, άλλοι δικαστές κατηγορήθηκαν και άλλοι δικαστές που με κυνηγούσαν κατηγορήθηκαν για κακουργήματα".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.