Κάντε μια δέηση μπας και ανοίξουν οι θύρες!

08:00 | 19/09/2020

Ο ηγέτης Βούρος, ο ολίγιστος ΟΦΗ και ο κόσμος. Ο Δημήτρης Καρυωτάκης γράφει για ό,τι άφησε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός

του Δημήτρη Καρυωτάκη


Τη θυμάστε την κλασσική εφηβική συζήτηση αλλά και το χαρακτηρισμό που ακολουθούσε πολλούς στη νεότητα μας! Να χαλβαδιάζει κάποιος μια όμορφη νεαρά και να τη φλερτάρει, να επιζητεί διακαώς ραντεβού μαζί της, με τα πολλά να την πείθει για ένα ποτάκι νυχτερινό κι αφού την ταράζει στο... μπίρι μπίρι και την πάρλα, την κρίσιμη ώρα εκεί που είναι στο περίμενε η κοπέλα για τα περαιτέρω, αμολάει ένα καληνύχτα και γίνεται καπνός, αφήνοντας σύξυλη τη νεαρά αλλά και την ομήγυρη!

Τους τύπους τους λέγαμε καληνυχτάκηδες, διότι δεν το είχαν κατά βάθος, ασχέτως που το διαφήμιζαν αλλά και το επιθυμούσαν σφόδρα. Αυτόν τον τύπο μου θύμισε η εμφάνιση του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Λεμεσού: όλο μέλι μέλι κι από τηγανίτα τίποτα !

Ουσία μηδέν, επιθυμία στα λόγια αρκετή (που από τους περισσότερους δεν βγήκε στο χορτάρι) και ποδοσφαιρική προσωπικότητα ανύπαρκτη για να πείσει πως άξιζε κάτι παραπάνω.

Ποιος άραγε θα μπορούσε να πάρει την ομάδα πάνω του; Μήπως οι Μεγιάδο και Νέιρα που ο μεν πρώτος έδωσε ρεσιτάλ λαθών, λόγω και έλλειψης ρυθμού ή ο δεύτερος που αποδεικνύεται πως στα δύσκολα δεν ήταν πάλι εκεί; Προσωπική άποψη ο μόνος που μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο στο φετινό, προσώρας, ολίγιστο ΟΦΗ, είναι ο Πραξιτέλης Βούρος, που δείχνει πως έχει πάστα παίκτη - ηγέτη.

Κατά τ’ άλλα όποιος δεν ζύμωσε δεν έχει απαιτήσεις και για κάτι παραπάνω: σχεδιασμός μεταγραφικός που έγινε και βγήκε ως τα σέντερ μπακ αλλά που άφησε την ομάδα χωρίς όπλα στο μεσοεπιθετικό παιγνίδι και που έχει ονοματεπώνυμο: Αντριάν Σαρδινέρο, το λες και ανέκδοτο! Ένας παίκτης επιπέδου Football League, που κανείς δεν έχει καταλάβει τι ήρθε να κάνει στο φετινό ΟΦΗ των ευρωπαϊκών απαιτήσεων.

Δυστυχώς μόνοι τους οι παράγοντες, τεχνική ηγεσία και παίκτες έβαλαν τον πήχη τόσο ψηλά και οι ίδιοι φρόντισαν να περάσουν από κάτω και τώρα θα φανεί πόσο μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Αν θες Ευρώπη, αν πηγαίνεις ΟΥΕΦΑ, ε φροντίζεις η ευρωπαϊκή σου πορεία να μην είναι κι ένα τσιγάρο στα όρθια, γιατί η προσγείωση σε μια δύσκολη χρονιά όπως προδιαγράφεται μπορεί να είναι ανώμαλη!

Και κάτι τελευταίο: ας φροντίσουν όλοι να γίνει πραγματικότητα η πιο πολύτιμη μεταγραφή του ΟΦΗ: η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Γιατί τελικά στο Γιεντί Κουλέ, της καυτής έδρας, της μεγάλης ομάδας και των φαβορί στα χαρτιά, οι μόνοι που έχουν σταθερή απόδοση είναι οι φίλοι του. Να ναι τυχαίο πως η τελευταία φορά που κέρδισε ο ΟΦΗ ήταν με τον κόσμο στο γήπεδο του;

Γι’ αυτό κάντε μια δέηση μπας και ανοίξουν οι θύρες, γιατί θα αγκομαχούμε να αποφύγουμε εκείνα που είχαμε πρόσφατα ξορκίσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φεύγει για Ντουμπάι ο Φιγκεϊρέντο!

Στο Ηράκλειο ο Στάρτζεον

Προχωράει και την περίπτωση Λυμπεράκη ο ΟΦΗ

Κοροβέσης: «Πάμε για τους τρεις βαθμούς»

Έχει τα λεφτά, αλλά έχει και την πίεση

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.