Καρέλης: «Στον πρώτο τραυματισμό είπα 'γιατί σε μένα';»

22:15 | 17/04/2020

Ο Νίκος Καρέλης μίλησε στην ιστοσελίδα Sport24.gr για το πώς περνάει την καραντίνα, αλλά και για στιγμές της έως τώρα καριέρας του.

Πως περνάει η ζωή ενός αθλητή στην καραντίνα;

"Εγώ πάω πάνω-κάτω όλη μέρα, έχω δύο παιδιά, ο μεγάλος τεσσάρων χρονών και ο μικρός τεσσάρων μηνών. Τρέχω με τον μεγαλύτερο γιο, προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε, να παίξουμε στον κήπο όταν έχει καλή μέρα. Προσπαθώ να περνάω όμορφα με την οικογένεια μου, να γυμναζόμαστε όσο μπορούμε. Έχουν πει ότι μπορούμε να βγαίνουμε μια φορά τη μέρα, να πηγαίνουμε σε ένα πάρκο. Είμαι και στην αποκατάσταση πάνω οπότε πρέπει να συνεχίσω".

Είχες ένα σοβαρό τραυματισμό τον περασμένο Οκτώβριο, έπαθες ρήξη χιαστού, οπότε ίσως σου βγει σε καλό αν ολοκληρωθεί η σεζόν, ίσως καλύψεις κάποιο χαμένο έδαφος. Πως το βίωσες;

"Κακά τα ψέματα όταν έρχεται ένας σοβαρός τραυματισμός δεν μπορείς να το αποφύγεις. Εύχεσαι να πάνε καλά τα πράγματα στο χειρουργείο, να κάνεις την αποκατάσταση. Είναι δύσκολα και τώρα με αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα δυσκολότερο να γυμνάζεσαι και όταν έχεις μπροστά σου ένα πρόγραμμα και δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις είναι ακόμα δυσκολότερο".

Ήταν ο δεύτερος σοβαρός τραυματισμός που είχες. Τα βάζεις με την τύχη σου; Πως αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή λες "γιατί σε μένα";

"Αυτό το είχα πει στον πρώτο τραυματισμό, που με επηρέασε περισσότερο νομίζω. Στο δεύτερο το κατάλαβα με τη μια. Εκείνο που είπα ήταν "άντε να περάσει αυτή η κατάσταση, με σκληρή δουλειά και να επιστρέψω πιο δυνατός"".

Είχες και έναν ακόμη τραυματισμό, είχες πάθει πνευμονική εμβολή στο Βέλγιο; Τι ακριβώς είχε γίνει;

"Μετά το πρώτο χειρουργείο ήμασταν στο Βέλγιο, είχα πόνους στο στήθος έκανα εξετάσεις και διαγνώστηκα με πνευμονική εμβολή. Ακολούθησα τη θεραπεία που έπρεπε να κάνω. Ήταν σπάνιο για έναν ποδοσφαιριστή ή αθλητή να πάθει αυτό το πράγμα. Έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις ώστε να δούμε αν υπήρχε κάποιος λόγος. Ακολούθησα τη θεραπεία που έπρεπε και το άφησα πίσω και συνέχισα".

Στην Μπρέντφορντ βιώνοντας έστω και για λίγο το πρωτάθλημα της Championship πως το είδες; Σαν μια δεύτερη κατηγορία ή ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα;

"Είναι μια ξεχωριστή λίγκα, είναι δύσκολη. Θέλει να είσαι καλά γυμνασμένος, να έχεις μια καλή ομάδα. Η Championship μπορεί να είναι η δεύτερη κατηγορία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μια αδύναμη κατηγορία. Μπαίνουν μέσα να πάρουν τη νίκη με τον οποιοδήποτε τρόπο, δουλεύουν πάνω στη δύναμη, την αντοχή".

Κεφάλαιο Γκενκ, πόσο άλλαξε την ποδοσφαιρική σου κοσμοθεωρία;

"Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου η μεταγραφή μου στην Γκενκ. Όταν πήγα εγώ αναγνώρισα ότι υπήρχε γύρω απ’ όλη την ομάδα ένα επιτελείο που σε βοηθούσε ώστε να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Τόσους αγώνες, ευρωπαϊκά παιχνίδια, ήρθε μετά και ο τραυματισμός, το έζησα και αυτό, είδα τη βοήθεια μου έδωσαν. Γιατί αλλιώς είναι να είσαι στην Ελλάδα και να επικοινωνείς 100% μαζί τους και αλλιώς να είσαι στο εξωτερικό".

Υπήρχε πίεση από τον Παναθηναϊκό να πάρεις μεταγραφή τότε ή το ήθελες και εσύ;

"Εφόσον είχε έρθει και ο αποκλεισμός υπήρχε μια μικρή πίεση και έπρεπε να γίνει το επόμενο βήμα στην καριέρα μου".

Υπήρχε ποτέ επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό;

"Όχι επίσημη πρόταση δεν υπήρχε. Με τον μάνατζερ μου ότι είχαν πει αλλά όχι κάτι περισσότερο".

Όταν πέρυσι πήγες στον ΠΑΟΚ υπήρχε ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ. Τι συνέβη;

"Σε αυτό το κομμάτι έπαιξε ρόλο ο μάνατζερ μου. Μίλησε και με τις δύο ομάδες έκρινε πως το καλύτερο θα ήταν ο δανεισμός μου στον ΠΑΟΚ, τα ζυγίσαμε και αποφασίσαμε πως καλύτερο θα ήταν να πάω στον ΠΑΟΚ".

Απογοητεύτηκες ποτέ μέσα απ’ όλες τις ατυχίες που σε βρήκαν στην καριέρα σου;

"Ο πρώτος τραυματισμός με επηρέασε αρκετά και ο δεύτερος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Προσπαθώ να το αφήσω πίσω μου".

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο που μένει σπίτι του;

"Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους αυτό το δύσκολο καιρό. Να μένουμε μέσα, να προστατευθούμε και όταν περάσουν όλα αυτά θα βγούμε ξανά έξω και θα απολαύσουμε τον ήλιο και ότι μας προσφέρει η Ελλάδα".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.