«Κατάρρευση» στο β’ μέρος

20:05 | 09/02/2020

Ο ΟΦΗ δεν… μπήκε στο γήπεδο στην επανάληψη και έχασε 4-0 από τον ΠΑΟΚ.

Πιο… διπρόσωπος δε γινόταν να παρουσιαστεί στο ματς της Τούμπα ο Όμιλος. Στο πρώτο μέρος στάθηκε περίφημα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αγνώριστος, προφανώς επηρεασμένος από τις απουσίες του, δέχτηκε τέσσερα τέρματα και γνώρισε μια βαριά ήττα. Κράτησε, πάντως, τη θέση του στην εξάδα, έστω και αν πλέον ισοβαθμεί με την Ξάνθη.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαξαν οι Μπράουν, Νάστος, Βαφέας και Γιαννούλης.

Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Στάικος, Ζοάο Βίκτορ και Νέιρα. Στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Σεμέντο και Βαζ και στην κορυφή ο Μάνος.

Εξαιρετικά στημένος

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας την κατοχή. Οι παίκτες του Σίμου, από την πλευρά τους, αμύνονταν σωστά. Δεν επέτρεπαν στον αντίπαλο να περνάει μπάλες στα μεσοδιαστήματα και με σωστές τοποθετήσεις κρατούσαν μακριά από τον Σωτηρίου το σύνολο του Φερέιρα.

Σταδιακά, μάλιστα, ο ΟΦΗ δημιουργούσε και προϋποθέσεις στην επίθεση, αν και δεν έφτιαχνε φάσεις. Όλη η δουλειά, ωστόσο, γινόταν στο ανασταλτικό κομμάτι για τον Όμιλο, που δεν ένιωθε καμία απειλή.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν ασύνδετοι, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν «διαβάσει» εξαιρετικά το παιχνίδι τους. Στο 33’ ήρθε το πρώτο γιουχάρισμα της εξέδρας στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ενώ στο 39’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ.

Ο Μάνος βρήκε όμορφα τον Σεμέντο, που μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε άουτ. Η παρουσία του ΟΦΗ στο πρώτο μισό της συνάντησης ήταν πολύ καλή, αφού πέρασε χωρίς να αισθανθεί κινδύνους.

«Εφιάλτης» δίχως τέλος

Η επανάληψη δε θα μπορούσε ν’ αρχίσει χειρότερα για τον ΟΦΗ, καθώς στο 49’ ο Μπράουν μάρκαρε αντικανονικά τον Λημνιό και ο Φωτιάδης έδωσε πέναλτι.

Ο Μπίσεσβαρ το εκτέλεσε, ο Σωτηρίου το απέκρουσε, όμως ο Άκπομ πήρε το «ριμπάουντ» και έκανε με πλασέ το 1-0.

Το γκολ αυτό φάνηκε ν’ αποσυντονίζει το συγκρότημα του Σίμου και ο «δικέφαλος» πλησίασε και σ’ ένα δεύτερο τέρμα με τον Άκπομ στο 53’. Ο «εφιάλτης» συνεχίστηκε, μιας και στο 57’ ο Μάτος θα μπορούσε να σκοράρει, ενώ στο 60’ οι νικητές πήραν νέο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Λάμπρου.

Ο Άκπομ το εκτέλεσε εύστοχα και σημείωσε το 2-0. Ο Όμιλος ήταν σε κατάσταση… σοκ και οι γηπεδούχοι είχαν πια κυριαρχήσει. Οι παίκτες του ΟΦΗ τα’ χαν… χαμένα και στο 66’ δέχτηκαν και ένα τρίτο γκολ με κεφαλιά του Λάμπρου, έπειτα από σέντρα του Μίσιτς.

Από το σημείο εκείνο και μετά, ο ρυθμός έπεσε. Ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει το στόχο του, ενώ ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να… συνέλθει για να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Ζίφκοβιτς. Είχε μια ευκαιρία, όχι σπουδαία, πάντως, στο 78’ με τον Ναμπί.

Στο 84’, βέβαια, ο Αουγκούστο με μακρινό τεχνικό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Μέχρι το φινάλε ο ΟΦΗ είχε μια υποψία φάσης με τον Νοικοκυράκη στο 89’.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ινγκασον, Μάτος, Μίσιτς (74’ Αουγκούστο), Εσίτι (46’ Μαουρίτσιο), Ελ Καντουρί (46’ Λημνιός), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Βαφέας, Γιαννούλης (89’ Περδίκης), Στάικος, Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (46’ Ναμπί), Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Σεμέντο, Μάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.