Κι όμως έχασε!

21:32 | 25/11/2018

Αυτά δε γίνονται! Ο ΟΦΗ κρατούσε τη νίκη και ο Αρης με δύο γκολ στις καθυστερήσεις έφυγε με το διπλό (1-2) από το Γεντί Κουλέ!

Ο Όμιλος κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, ωστόσο μέσα σε δύο λεπτά στο φινάλε γνώρισε την ήττα και τα περιθώρια, όσον αφορά στο μέλλον του στην κατηγορία δυσκόλεψαν κι άλλο. Αυτό που έγινε ήταν απίστευτο, αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν από τον… παράδεισο στην… κόλαση.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε σχηματισμό 3-5-2 για το σύνολο του. Στην άμυνα έπαιξαν οι Ποτουρίδης, Παπάζογλου και Ποτουρίδης. Στις πτέρυγες χρησιμοποιήθηκαν Δεληγιαννίδης και Κοροβέσης, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Νάστος, Κυριακίδης και Πλατέλλας. Το επιθετικό δίδυμο συνέθεσαν Βουό και Κουτσιανικούλης.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό στο ξεκίνημα και μετά τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με καλές συνεργασίες και ιδιαίτερα κεφάτους τους Κουτσιανικούλη και Πλατέλλας έφτασαν έξω από την περιοχή του αντιπάλου, ωστόσο δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν. Στο πρώτο τέταρτο, εξάλλου, είχαν κερδίσει 5 κόρνερ, αλλά δεν είχε καταγραφεί τελική προσπάθεια.

Οι «ασπρόμαυροι», βέβαια, έκαναν αρκετά λάθη στο κέντρο και οι παίκτες του Παντελίδη βρήκαν χώρους και μπροστάρηδες τους Μπρούνο Γκάμα και Μαρτίνες έβγαιναν με προϋποθέσεις στην επίθεση. Και αν στο 16’ το σουτ του Μαρτίνες δεν ήταν επικίνδυνο, στο 29’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ έκανε την προβολή και ο Στρέζος έδιωξε εντυπωσιακά. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Άρης απείλησε ξανά στο 35’ με τον Μπρούνο Γκάμα και ο ΟΦΗ είχε μια υποψία φάσης στο 39’ με τον Κυριακίδη.

Άλλαξε σχηματισμό

Στην επανάληψη με την είσοδο του Σασί ο Όμιλος πήγε σ’ ένα 4-2-3-1. Στα μετόπισθεν από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Νάστος και Κυριακίδης και μπροστά τους κινούταν πιο μπροστά τους ο Πλατέλλας. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Σασί (αριστερά) και στην κορυφή ο Βουό.

Η εικόνα, βέβαια, του ΟΦΗ δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα, παρόλο που στο 59’ είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή στη συνάντηση. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε το φάουλ και πρώτα ο Βουό και μετά ο Ποτουρίδης σούταραν, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα.

Τον έσωσαν τα δοκάρια

Όσο κυλούσε, βέβαια, ο χρόνος το άγχος μεγάλωνε. Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν πολλά λάθη και οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους. Η τύχη, μάλιστα, ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, αφού οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά. Το 68’ σε φάουλ του Γιουνές και στο 70’ σε «κεραυνό» του Μπρούνο Γκάμα.

Ψυχρολουσία…

Και ενώ ο ΟΦΗ δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση, στο 75’ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Πλατέλλας έκανε σε «γλυκιά» σέντρα και ο Σασί με «καρφωτή» κεφαλιά σημείωσε το 1-0. Και ενώ τα πάντα κυλούσαν ιδανικά, στις καθυστερήσεις ήρθαν τα πάνω κάτω. Στο 93’ και στο 94’ από εκτελέσεις κόρνερ ο Γιουνές διαμόρφωσε το 1-2.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Κουτσιανικούλης (90’ Μιχόγεβιτς), Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης (74’ Οικονόμου), Κομεσίδης (46’ Σάσι), Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Κοροβέσης, Ποτουρίδης.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Μπάσα (71’ Ματίγια), Ντιγκινί, Γκαρσία Ματέο, Βαλεριάνος, Μπρούνο Γκάμα, Μαρτίνες (57’ Γιουνές), Σιώπης, Βέλεθ. 

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.