Κι όμως, υπάρχει παίκτης στο Euro που παίζει με βηματοδότη!

SMS
15:30 | 17/06/2021

Η περίπτωση του πρώην συμπαίκτη του Έρικσεν, Ντάλει Μπλιντ ο οποίος συμμετέχει στο EURO με την φανέλα της Ολλανδίας και από το 2019 αγωνίζεται με βηματοδότη

Ήταν μια στιγμή που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Η στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν στο γήπεδο της Κοπεγχάγης, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου των Δανών με την Φινλανδία. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα ανέτρεψε τις αρχικές δυσοίωνες εικόνες, ο Δανός χαφ είναι καλά στην υγεία του, παραμένει στο νοσοκομείο ενώ σήμερα (Πέμπτη), η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τα νεότερα γύρω από την υγεία του.

Έτσι, σύμφωνα με αυτήν οι γιατροί πήραν την απόφαση να του τοποθετηθεί βηματοδότης έπειτα απ' όλες τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά την καρδιακή ανακοπή στο γήπεδο, πήρε ο Έρικσεν έπειτα από συμβουλή των γιατρών! Φυσικά, ακόμα είναι πολύ πρώιμο να πούμε αν θα είναι σε θέση να συνεχίσει το ποδόσφαιρο ή όχι. Πάντως, το παράδειγμα του Ντάλει Μπλιντ δίνει αισιοδοξία. Ο αμυντικός του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας παίζει τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια βηματοδότη.

Τον Δεκέμβριο του 2019, κι αφού ο Ντάλει Μπλιντ είχε επιστρέψει στον Άγιαξ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοινώθηκε ότι πάσχει από μυοκαρδίτιδα, υποβλήθηκε σε επέμβαση κατά την οποία του τοποθετήθηκε βηματοδότης. Μάλιστα, η θλιβερή σύμπτωση είναι ότι Μπλιντ και Έρικσεν συνυπήρξαν στον Άγιαξ για τρία χρόνια από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ο Μπλιντ έμεινε για καιρό εκτός δράσης αλλά επέστρεψε. Όμως, σε ένα φιλικό τον Αύγουστο του 2020 στο Βερολίνο απέναντι στη Χέρτα, ο Ντάλει Μπλιντ κατέρρευσε στο γήπεδο επειδή ο βηματοδότης του σταμάτησε να λειτουργεί. Ωστόσο, οι άνθρωποι του Άγιαξ έδρασαν γρήγορα και ξέφυγε από τον κίνδυνο. Έκτοτε παρακολουθείται διαρκώς.

Πέρυσι αγωνίστηκε στην Ολλανδία σε 23 ματς ενώ στο ματς της πρεμιέρας στο Euro, έπαιξε για 64 λεπτά, ώσπου αντικαταστάθηκε από τον Νάταν Ακέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρικσεν: Με βηματοδότη μετά την ανακοπή!

Καλά νέα: Έχει τις αισθήσεις του ο Έρικσεν!

Συγκλονιστικές στιγμές με την σύζυγο του Έρικσεν

Μάνατζερ Έρικσεν: «Eίναι ξύπνιος και μιλάει»

«Θαυμάσια δουλειά από όλους, γι΄ αυτό είναι ζωντανός ο Έρικσεν»

Οι προσευχές εισακούστηκαν: «Είμαι καλά», είπε ο Έρικσεν!

Η στιγμή της κατάρρευσης του Έρικσεν

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.