Κόπτονται μόνο για την πάρτη τους

Απόψεις

Η ξαφνική συμπάθεια στον ΟΦΗ λόγω του περιβόητου πέναλτι δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τους «μεγάλους» που... κόπτονται για το καλό του ποδοσφαίρου.

Και ξάφνου φούντωσε η συζήτηση για τη διαιτησία και το VAR με αφορμή το πέναλτι που δεν πήρε ο ΟΦΗ στο ματς με τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι τόσο η παράβαση, που βλέπεις και πάνω στη ροή του αγώνα ότι υπάρχει, είναι το γεγονός ότι ο ρέφερι του αγώνα δεν κλήθηκε από το VAR για να δει τη συγκεκριμένη φάση.

Αλλά δεν είναι αυτή η κουβέντα μας. Το πέναλτι ήταν, ο ΟΦΗ δεν το πήρε, οι άνθρωποι της ομάδας όπως αναμενόταν -και προς τιμήν τους- δεν ασχολήθηκαν με αυτό, πάμε παρακάτω.

Το θέμα, λοιπόν, είναι ότι ξαφνικά παρατηρήθηκε μία συμπάθεια για την κρητική ομάδα λόγω της συγκεκριμένης φάσης. Και να σχόλια δημοσιογράφων από άλλα «στρατόπεδα» και να σχόλια παραγόντων (βλέπε τον γιο του Σαββίδη, για παράδειγμα) και να μία γενικότερη κατακραυγή μέσω άρθρων και social media.

Μην έχετε την εντύπωση ότι κόπτονται για το καλό του ΟΦΗ, πόσω μάλλον για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Την πάρτη τους κοιτάζουν, το δικό τους συμφέρον. Από όλα τα «χρώματα». Θυμάστε μία ατάκα που είχε πει κάποτε ο πάλαι ποτέ πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας; «Οταν μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, ας κρατήσει τα, ειλικρινή είναι αλήθεια, εγκωμιαστικά σχόλια για την εμφάνισή του το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ας συνεχίσει στον δικό του δρόμο που ο ίδιος έχει χαράξει. Έναν άκρως ποδοσφαιρικό δρόμο μακριά από τη διαιτητολαγνεία. Ούτε διαμαρτυρίες ούτε κύκλοι ούτε άναρθρες κραυγές.

Όλοι οι υπόλοιποι που ξαφνικά θυμήθηκαν τον ΟΦΗ για να επιτεθούν στον Ολυμπιακό είναι αυτοί που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο τωρινό του σημείο. Η κρητική ομάδα δεν έχει κανέναν ανάγκη ούτε χρειάζεται αυτόκλητους «δικηγόρους». Αυτό που χρειάζεται είναι μία ανάλογη συνέχεια, τώρα που τον είδε και τον αποθέωσε ολόκληρη η Ελλάδα. Να διατηρηθεί σε υψηλά ποδοσφαιρικά επίπεδα και να συνεχίζει να βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα. Και θα φτάσει η στιγμή που όχι μόνο θα τον σέβονται, αλλά θα τον ζηλεύουν.

ΥΓ: Ο ΟΦΗ έχασε από τον Ολυμπιακό ουσιαστικά από δύο «πουλήματα» της μπάλας. Το σαββατιάτικο ματς ήταν ένα σημαντικό κρας τεστ και πέρασε με άριστα.

ΥΓ2: Και ξανά μπράβο για την στάση του ΟΦΗ στα της διαιτησίας. Κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση. Ακόμα και την ώρα του αγώνα και δη στη συγκεκριμένη φάση με τον Φιγκεϊρέντο, ουδείς παίκτης αντέδρασε εκτός ορίων. Κι αυτό δείχνει πολλά ως προς το επίπεδο.

ΥΓ3: Κρατήστε την ατάκα του Σίμου για τη στενοχώρια των παικτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλαγής επιπέδου στον ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Έχασε σαν ΟΦΗ

Καρέ-καρέ το πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ

Δείτε τη βαθμολογία

Οι δηλώσεις του Σίμου

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1: Δείτε τα highlights του αγώνα

Ο ΟΦΗ έκανε τον κόσμο να αποδοκιμάσει τον Ολυμπιακό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.