Κορωνοϊός: 892 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα- 26 οι νεκροί

18:21 | 26/03/2020

«Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αν όμως τα μέτρα αρθούν θα έχουν ανάλογη εικόνα».

Στα 892 ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή-λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόρδα, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα.

57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, διασωλημένοι είναι οι 54 ενώ στους 26 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους. 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Την ίδια ώρα ο κ. Τσιόρδας έκανε ειδική αναφορά στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη αναφέροντας μαλιστα πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, μια επιπλοκή που πρόσφατα έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

"Ο ιός μπορεί να προκαλεί ο σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους" ξεκαθάρισε.

"Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αν όμως τα μέτρα αρθούν θα έχουν ανάλογη εικόνα", τόνισε στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόρδας.

"Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης" σημείωσε ο λοιμοξιωλόγος, αν και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση της νόσου στην Ελλάδα.“Δεν είμαστε σε καμιά περίπτωση σε κατάσταση εφησυχασμού είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης” επισήμανε.

Ν. Χαρδαλιάς: Η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, επισήμανε επίσης και τόνισε πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.


Πηγή:
www.cretalive.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.