Κούγιας: «Συμμαχία Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

20:42 | 18/12/2020

Ο Αλέξη Κούγιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS FM 103,6 για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στην αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση της «Συμμορίας» και για τον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια, ενώ δεν ήθελε να πάρει θέση για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας στον Μάριο Σιαμπάνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ακούω καμιά φορά την ΈΡΑ Σπορ τα πρωινά, γιατί φεύγω πολύ νωρίς από το σπίτι μου και ακούω διάφορους δημοσιογράφους και λένε αηδίες, ανοησίες γιατί δεν γνωρίζουν νομικά. Εγώ, πράγματι, τότε έκανα τις μηνύσεις και ήταν ο κ. Λακαφώσης από τότε εισαγγελέας, μαζί με τον κ. Κορέα. Μάλιστα ο κ. Κορέας είναι σχετικός γιατί έχει αδελφή δικαστή και είναι ακραιφνής Αρειανός, αν και δεν είναι από την Θεσσαλονίκη. Αρειανός με υγιείς απόψεις και ξέρει πολλά πράγματα ο κ. Κορέας, γι αυτό και είχε καλή σχέση με τον Θωμαϊδη.

Αυτή την ιστορία την δημιούργησα εγώ τότε, την σεζόν 2011-12, που είχα υποστεί το λυσσώδες κυνηγητό ως ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής από εκείνο το οικοδόμημα της ΕΠΟ και που τελικά οδήγησε στο ότι η ομάδα τότε που ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με παίκτες που εκ των υστέρων έκαναν διεθνή καριέρα όπως ο Σάμαρης, να μην μπορεί να βγει κατηγορία. Είχα υποστεί μεγάλο κυνηγητό τότε, γιατί υπήρχε μια γραμμή να ανέβει ο Πλατανιάς. Ο κοριός της ΕΥΠ τότε υπέκλεπτε τις συνομιλίες, χωρίς να το γνωρίζω εγώ και εκείνη την χρονιά είχα συναντήσει σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου αυτόν τον αλήστου μνήμης διαιτητή, τον Δημητρόπουλο.

Όλους αυτούς τους κατήγγειλα σε μια δικογραφία που συσχετίστηκε από τον κ. Κορέα σε μια καταγγελία που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, ο Σάββας σχετικά με τους πλαστούς πίνακες διαιτησίας, έτσι τους ονόμαζαν τότε. Ότι δηλαδή καταρτίστηκαν πίνακες διαιτησίας σε μια νύχτα και χωρίς να περάσουν από το Δ.Σ της ΕΠΟ έγιναν πίνακες διαιτησίες εκείνης της χρονιάς, για αυτό ονομάστηκαν και πλαστοί πίνακες. Ο Σάββας βέβαια το έκανε αυτό, όχι γιατί ενδιαφέρονταν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά γιατί έναν αλήτη διαιτητή που τον είχα συναντήσει σε όλα τα παιχνίδια από την Βέροια, με το όνομα Βαλιώδης και ήταν του συνδέσμου Λαρίσης. Αν δείτε τα παιχνίδια της Βέροιας εκείνη την χρονιά, για να ανέβει από την Γ’ Εθνική στην Β’ και από την Β’ στην Α’ τα έπαιζε όλα αυτός ο διαιτητής, που ήταν υπό την απόλυτη επιρροή του Σάββα. Αυτόν τον διαιτητή δεν μπόρεσε να τον περάσει στους πίνακες και να επηρεάσει τον Κουρίδη και τους υπόλοιπους και επειδή δεν του πέρασε αυτό με τον διαιτητή που είχε αναλάβει όλα τα ματς της Βέροιας, έκανε την καταγγελία γιατί θεώρησε ότι τον… πρόδωσαν οι φίλοι του. Καταλαβαίνετε όλοι, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί…

Τον είχα συναντήσει εγώ αυτό τον διαιτητή τον Βαλιώτη σε ένα παιχνίδι με την Βέροια που ο Γεωργιάδης μετά που έπαιξε και στον Άρη και στην Βέροια, πέρασε τον τερματοφύλακα, μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και ο διαιτητής αυτός σφύριξε ότι έκανε θέατρο, ενώ ο τερματοφύλακας της Βέροιας τον έπιανε από το πόδι για ένα λεπτό για να μην βάλει γκολ! Τον απέβαλλε τον Γεωργιάδη και παίζαμε με 10, παρόλα αυτά το παιχνίδι ήταν ισόπαλο. Βάζουν ένα γκολ με το ζόρι από φάουλ και στο τελευταίο λεπτό, ο Ντεκάμπς ένα σέντερ μπακ που είχαμε τότε από την Γαλλία, βάζει ένα γκολ στο 92’ και ισοφαρίζουμε. Ενώ δεν υπάρχει κανείς παίκτες γύρω του στα δυο μέτρα, το ακυρώνει το γκολ για φάουλ! Αυτά όλα τα μάζεψα και τα έκανα καταγγελία όταν με πρότεινε ως μάρτυρα υπερασπίσεώς του ο Σαρρής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Τότε τους είχα πει ότι υπάρχει μια «συμμορία» και εκτός και εντός της ΕΠΟ, όλα είναι παιδιά του Θωμά Μητρόπουλου. Οι οποίοι όταν ο Μητρόπουλος βρέθηκε στο προσκήνιο και από το 2002 και μετά, δεν μπορούσε να εμφανιστεί γιατί αποκαλύφθηκε το έργο του, ουσιαστικά έκανε τις δουλειές του με αυτούς. Τους είπα για τα παιχνίδια της Παναχαϊκής, με τον Πλατανιά, με την Καλλονή, με την Καλλιθέα, όσα είχα δει. Συγχρόνως χωρίς να το ξέρω, υπήρχε μια διαδικασία παρακολουθήσεως των τηλεφώνων των συγκεκριμένων προσώπων και βρήκαν με υποκλοπή τι έλεγαν μεταξύ τους και πως έστηναν τα παιχνίδια της Παναχαϊκής. Μια καραμπινάτη διαδικασία δηλαδή. Γίνεται η δικογραφία, παραπέμπεται ο Μαρινάκης και οι υπόλοιποι για αδικήματα από το 2015 και 2016 με την πρόταση του κ. Σταμαδιάνου για πλημμελήματα τότε. Δηλαδή αντί για εγκληματική οργάνωση, ένωση προσώπων συμμορία που είναι πλημμέλημα. Εκείνη την εποχή η παρέα που διοικεί το ποδόσφαιρο κυρίως ο Μελισσανίδης και η παρέα του, ο Νίκος Πατέρας μισούσε τον Μαρινάκη και αυτός ήταν που μου έδωσε τις κασέτες με τις συνομιλίες που είχε υποκλέψει ο ίδιος.

Επειδή τα έχω πει από τότε για αυτό γίνεται αυτός ο λυσσώδης πόλεμος από τον Πατέρα, από τον Αλαφούζο που έβαλε αυτό το παιδί να γίνει πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ο σκοπός τους δεν ήταν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά να φάνε τον Μαρινάκη και να χρησιμοποιήσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Τότε που κατάλαβα ότι θέλουν να φάνε τον Μαρινάκη, έκανα πίσω, εκεί βέβαια συνετέλεσε το γεγονός ότι είχα γίνει ήδη δικηγόρος του Κουρτάκη του Γιάννη, μετά την καταδίκη του από τον Καμμένο και την γυναίκα του την Τζούλη.

Επειδή είμαι δίκαιος άνθρωπος και μου αρέσουν τα δίκαια πράγματα, τους είπα πως έχουν τα πράγματα. Επειδή ο Πατέρας μισούσε τον Μαρινάκη, ενώ ήταν δήθεν αδέλφια, ήθελε να τον φάει και να τον τελειώσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης που είχε υπάλληλο του ο Μαρινάκης σε μια εφημερίδα που δίνουν δωρεάν, αυτός από το Noor 1 που αθωώθηκε πρόσφατα, ήταν αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα Πατέρα μέχρι που μάλωσαν οι δυο τους. Μάλιστα είχε κάνει δάνειο ο Πατέρας στον Κοτσώνη 500.000 ευρώ, που αργότερα τα πλήρωσε ο Μαρινάκης. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επειδή ο FOCUS δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους σταθμούς της Θεσσαλονίκης, είναι ενημερωτικός – πολιτικός σταθμός, βγαίνω και τα λέω εδώ έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Συγχρόνως έλαβα στα χέρια μου την δικογραφία του Koriopolis του πρώτου και είδα ότι οι εισαγγελείς, ενώ είχαν στα χέρια τους υποκλαπείσες συνομιλίες που ο Πατέρας μαζί με τον Ψωμιάδη ετοιμαζόντουσαν να εκβιάσουν τον Πιλάβιο, γιατί θεωρούσαν ότι ευνοούσε τον Μπέο που είχε τότε τον Ολυμπιακό Βόλου για να βγει στην Ευρώπη, αδικούσε την Καβάλα που είχε ο Ψωμιάδης. Είδα όλο αυτό τον υπόκοσμο που ήταν υποχείρια του Πατέρα όπως ο Παπαδόπουλος, ο Τσακογιάννης και όλοι αυτοί, κατάλαβα ότι πρέπει να πάρω μια διαφορετική θέση, για αυτό άλλαξα κατάθεση.

Με τα πλημμελήματα που όρισε ο κ. Σταμαδιάνος αυτές οι πράξεις έγιναν το 2011-12, έπρεπε σε μια πενταετία μέσα να οδηγηθούν στο ακροατήριο, δηλαδή μέχρι το 2016 θα έπρεπε να απαγγελθεί κατηγορία. Τότε όμως τους ενδιέφερε να πάνε κατηγορούμενο τον Μαρινάκη και όλη την διοίκηση της ΕΠΟ (Σαρρή, Γκιρτζίκη, Κουρίδη) για να έρθουν οι εξυγιαντές οι… τώρα. Να τους πάνε κατηγορούμενους για κακουργήματα δηλαδή, να ασκηθούν διώξεις και τότε έβαλαν την Δημητρίου, την εισαγγελέα, να ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του Σταμαδιάνου, ώστε να πάνε στον Άρειο Πάγο και τα πλημμελήματα να γίνουν κακουργήματα. Αυτό το πήγαινε – έλα κράτησε δυο χρόνια και φτάσαμε σε σημείο τελικά το 2018 να βγει το κατηγορητήριο. Εγώ από τότε τα είχα πει ότι δεν γίνεται να καταδικαστεί κανείς για εγκληματική οργάνωση για τον φούρνο του Κωνσταντινέα, επειδή το θέλει ο Θωμαΐδης, θα απαλλαγούν όλοι και τότε βρείτε τις δηλώσεις μου είχα πει ότι θα παραγραφούν τα πλημμελήματα. Δεν μπορούσες να ξεπεράσεις τηλεφωνικές υποκλοπές και θα υπήρχαν πλημμελήματα που έχουν παραγραφεί. To πάθος του ήταν να έρθουν οι εξυγιαντές στην ηγεσία της ΕΠΟ, ο Γραμμένος και οι άλλοι, που ουσιαστικά δηλαδή ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος με την παρέα του ΠΑΟΚ.

Η συμμαχία η τωρινή της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, τώρα ο Αλαφούζος έχει πάει με αυτούς, πριν κρατούσε αποστάσεις.

Τώρα κάνει περισσότερο κουμάντο ο Μελισσανίδης στην ΕΠΟ, αλλά κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν αδικείται από την διαιτησία, όπως ούτε και η ΑΕΚ αδικείται από την διαιτησία. Αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια, όταν έρθει η σύγκρουση ΠΑΟΚ – ΑΕΚ θα την πληρώσει ο ΠΑΟΚ και το είδαμε το πώς λειτούργησε το οικοδόμημα όλο σε εκείνο το παιχνίδι με την Κομίνη. Το ίδιο λέω και τώρα, ότι από όλες αυτές τις ιστορίες ευνοημένος είναι ο Μελισσανίδης μόνο, τον ξέρω 100 χρόνια στο ποδόσφαιρο και ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι. Έχει δίπλα του τον Γιάννη Παπαδόπουλο μαζί, τους βλέπεις μαζί, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.

Αν έβλεπες τις εκλογές στις Ενώσεις της Αττικής θα καταλάβαινες πως πάει το θέμα. Για να καταλάβεις τι γίνεται ο Βίκτωρας Μητρόπουλος πήγε και ψήφισε στην Ανατολική Αττική ως εκπρόσωπος της… Σταμάτας, ένα σωματείο που παίζει στο Γ’ τοπικό, για να πάρουν την ένωση της Ανατολικής Αττικής!

Αν ο ΠΑΟΚ είχε στο περιβάλλον του έξυπνους ανθρώπους και όχι τον Μάκη ή τον άλλον τον τύπο, πως τον λένε… τον Δούκα ή αυτόν τον Κυριάκο που είναι από την εποχή του Γούμενου, αν δεν είχε αυτά τα… παιδάκια ο ΠΑΟΚ και είχε έμπειρους παράγοντες, θα είχε καταλάβει από τις εκλογές της Αττικής τι θα γίνει στην ΕΠΟ. Άρα αυτές οι προτάσεις του κ. Λακαφώση είναι απόλυτα σωστές και ξέρει πολύ καλά την δικογραφία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Σπούδαζε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης στην Κομοτηνή, τέσσερα χρόνια και ο Πανθρακικός ανέβηκε τέσσερις κατηγορίες, κάνοντας ο Μάκης τέσσερα χρόνια τον διευθυντή εκεί στον Πανθρακικό. Tα ήξερα και τα έλεγα από τότε. Τέσσερα χρόνια ο Πανθρακικός πρώτη εθνική, είχα ζήσει τότε τα χειρουργεία που έκανε ο Πανθρακικός και η Βέροια στα Γιάννενα για να μην ανέβουμε ποτέ.

Δεν είμαι κολλητός του Μαρινάκη, είμαι δικηγόρος των επιχειρήσεων του και είμαστε και φίλοι. Η διαφορά ποια είναι; Αυτή την στιγμή ο Μαρινάκης δεν έχει πλέον την δύναμη, δεν είναι αυτός που ελέγχει την ΕΠΟ για αυτό βλέπετε ότι η ΑΕΛ έχει 44 κίτρινες κάρτες σε 12 παιχνίδια και ο Παναιτωλικός στα ίδια ματς 22 κάρτες.

Την Λαμία την ελέγχει η ΑΕΚ, τον Παναιτωλικό τον ελέγχει ο ΠΑΟΚ, κατά την κρίση μου. Κάθε χρόνο μας έχουν πρώτο φαβορί για να πέσουμε, γιατί ξέρουν ότι δεν έχουμε στήριξη από κανέναν και στο παρασκήνιο μας κυνηγάνε. Όποιος με κυνήγησε, εξαφανίστηκε από το ποδόσφαιρο και έφυγε και άσχημα. Ποια είναι η τύχη του Αρβανιτίδη, του Λιμπάτζη, αυτών στον Πανθρακικό, του Ριαβόγλου, του Τσακογιάννη, της Ρόδου, της Βέροιας, της Κέρκυρας; Που είναι ο Λεβαδειακός, που είναι ο Πλατανιάς;

Ποτέ δεν υποβιβάστηκε ομάδα μου. Μπορεί να μην ανέβηκε κατηγορίες ομάδα μου σερί, αλλά στο τέλος πάντα δικαιωνόμουν.

Ας είναι καλά τα παιδιά του Μπέου. Επειδή υπάρχει μια δύναμη πολύ μεγάλη και θα θυμίσω κάτι σε αυτόν που βγαίνει και προσπαθεί να πει κάτι. Μια μέρα μου τηλεφώνησε ένας που λέγεται Αποστόλης Γαλάτης και είναι ο πρόεδρος της εταιρείας ιδρύσεως στον Βόλο και παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής του καναλιού Astra που έχει μεγάλη τηλεθέαση στον Βόλο κάθε Κυριακή. Αυτός κάθε μέρα με έβριζε χυδαία γιατί ήταν κολλητός του Μπέου, μια μέρα μου λέει θέλω να σε συναντήσω και συναντηθήκαμε, αλλά στο ραντεβού αντί για τον Γαλάτη ήταν ο Μπέος, o οδηγός του και η δικηγόρος Κασσιανή δεν θυμάμαι επίθετο, αλλά την ξέρω από μικρή γιατί ήταν στο γραφείο του Πέτρου του Καϊμακάμη που είμαστε φίλοι πολλά χρόνια. Η κουβέντα του Μπέου ήταν «έχω πέντε παιδιά, θα με βάλεις φυλακή;» εκείνη την περίοδο είναι έκπτωτος από την δημαρχεία και του είπα ότι έχω βγάλει την μισή Ελλάδα από τις φυλακές, δεν έχω κατηγορήσει ποτέ ανθρώπους αλλά ταυτίσθηκες με τους εχθρούς μου, αλλά πήγα και κατέθεσα υπέρ του και υπέρ του Τσακογιάννη και των υπόλοιπων.

Του είπα του Μπέου ότι ταυτίσθηκες με όσα έγραφε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και τις αντέγραφες, όπως τις αντιγράφει τώρα ο Κυριάκος και ο Δούκας, τα ίδια κάνουν και τώρα. Ξέρω πράγματα για τον Μπέο και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει. Εγώ πήγα στο δικαστήριο και υπερασπίστηκα και τον Μπέο και τον Παπαδόπουλο και τον Τσακογιάννη. Και έρχονται αυτοί οι άνθρωποι ότι εγώ ψευδόρκισα στο δικαστήριο και δεν λένε ότι τους βοήθησα, λέγοντας άλλα από τις καταθέσεις. Μέχρι που είπα ότι ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος είναι άτομο που θα έκανα παρέα μαζί του. Ήρθε και με βρήκε ο Παπαδόπουλος με τα κοριτσάκια του στο Πόρτο Χέλι που έχω το σκάφος μου και τα είδα και πραγματικά μάτωσε η ψυχή μου. Ο μόνος που είναι άντρας από αυτούς είναι ο Τσακογιάννης, ότι και αν λένε γιατι αυτός φοράει τα παντελόνια επειδή είναι άντρας, οι άλλοι το φοράνε για να κάνουν τους άντρες».

Για την εισήγηση του εισαγγελέα περί αθώωσης Μαρινάκη και τιμωρίας Αρβανιτίδη, Λαναρή:

«Το ποινικό δικαστήριο για να καταδικάσει κάποιον πρέπει να έχει αποδεικτικά στοιχεία. Ποια είναι αποδεικτικά στοιχεία; Οι μάρτυρες και τα αντικειμενικά στοιχεία, δηλαδή το DNA, τα αποτυπώματα και οι συνομιλίες, αυτά δεν αμφισβητούνται. Δεν υπήρχαν τέτοια στοιχεία ότι ο Ολυμπιακός είχε εμπλοκή σε αυτό το παιχνίδι και σωστή ήταν η εισήγηση του κ. Λακαφώση. Το 3-0 το είπαν επειδή προφανές παίχτηκε στο στοίχημα. Πήγε ο Λαναρής στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες, όπως κατήγγειλαν» «Πρέπει να χάσουμε 3-0». Δεν είπε ότι ο Ολυμπιακός μας είπε να χάσουμε ή ο Μαρινάκης. Οι ίδιοι έχασαν, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι στο μυαλό κάποιων ότι συμμετείχε, αλλά αυτό είναι σκέψη ή ένδειξη, όχι απόδειξη. Με ενδείξεις κανένας δεν τιμωρείται και επιπλέον, το όνομα του Ολυμπιακού δεν αναφέρθηκε από τον Λαναρή ή από άλλον παίκτη»

Για την καταγγελία περί δωροδοκίας του Σιαμπάνη: «Όχι δεν έχω καμιά δουλειά να το σχολιάσω. Ειδικά από την στιγμή που είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μπράβο στον κ. Παναγιωτόπουλο, που είναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τα αντανακλαστικά που έχει. Είτε είναι έτσι, είτε αλλιώς, έτσι γίνονται οι δουλειές αυτές, έτσι πρέπει να κάνουν οι εισαγγελείς. Από εκεί και πέρα, αν ασκήσει ποινική δίωξη, από τα πρόσωπα που θα τους ασκηθεί η δίωξη θα φανεί αν υπάρχει εμπλοκή ΠΑΟΚ ή όχι, αν ασκήσει ποινική δίωξη κατά τρίτων προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση και ίσως η υπόθεση να μπει στο αρχείο. Και αυτό θα συμβεί αν τα στοιχεία δεν επαρκούν. Δεν γνωρίζω αν ο Σιαμπάνης κινδυνεύει με τιμωρία, δεν είμαι ο καλύτερος στα… αθλητικά, στην αθλητική δικαιοσύνη»!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.