Κουρμπανάς στο Livetalks: Ο νέος Ηρόδοτος και οι ομάδες της Κρήτης

18:15 | 28/07/2020

Τι δήλωσε ο νέος προπονητής του Ηροδότου σε συνέντευξη του στο Livetalks

Ο Νίκος Κουρμπανάς αποτελεί πλέον με κάθε επισημότητα τον νέο τεχνικό ηγέτη του Ηροδότου, κάτι που είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το Capitano.gr.

Σε ραδιοφωνικές δηλώσεις ο έμπειρος κόουτς μίλησε στην εκπομπή ''Sold Out'' και το Livetalks και αναφέρθηκε στους υψηλούς στόχους του Ηροδότου, θυμήθηκε την κρίσιμη αναμέτρηση του 2001 ανάμεσα σε ΟΦΗ και Παναχαϊκή, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Εργοτέλη.


Για την πρόταση του Ηροδότου και τον σχεδιασμό: Με πήρε ο κ. Γεωργιάδης από τον Ηρόδοτο τηλέφωνο. Το σκέφτηκα, ήθελα να μιλήσω με τους επικεφαλής να μάθω τι ακριβώς θέλουν. Είδα, λοιπόν, ότι έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους. Το γεγονός ότι έχουν υψηλούς στόχους έπαιξε ρόλο. Επίσης, ακούγεται κλισέ, αλλά είναι πραγματικότητα, ο Ηρόδοτος έχει μεγάλη ιστορία, έχει φανέλα. Αυτά ήταν δύο στοιχεία για να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε. Έπρεπε να είμαστε 100% για τη συνεργασία. Πάνω απ'όλα σε μία συνεργασία πρέπει να υπάρχει σχέση ειλικρίνειας. Βασικό είναι η οργάνωση, η ομάδα να έχει αρχή και τέλος, ο καθένας το ρόλο του. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Μετά, αυτό που ζητάς είναι η ομάδα να λειτουργήσει καλά σε μεταγραφές και χρήματα, ώστε να μην ''κολλήσεις''. Το 3ο είναι να υπάρχει σεβασμός και καλή σχέση μεταξύ μας. Αν δεν υπάρχουν αυτά, δεν πάμε πουθενά.

Για το γεγονός ότι άργησε η επικύρωση της συμφωνίας: Το ότι άργησε η συμφωνία δεν σημαίνει κάτι. Εμείς δουλεύαμε πάνω στα μεταγραφικά. Όταν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις δεν πρέπει να κάνεις δουλειές του ποδαριού. Ουσιαστικά συμφωνήσαμε από την πρώτη μέρα, αλλά όλο αυτό τον καιρό τρέχαμε διαδικαστικά θέματα. Ο Ηρόδοτος κράτησε τους παίκτες που ήθελε να κρατήσει. Πήραμε τον Ποτουρίδη, θέλουμε να πάρουμε ακόμη ένα κεντρικό αμυντικό και θέλουμε 6-7 νεαρά παιδιά να τα εξελίξουμε αλλά και να βοηθήσουν την ομάδα. Πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν κι εμείς να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν. Ψάχνουμε ακόμα έναν αμυντικό, μπορεί να καθυστερήσουμε για 1-2 περιπτώσεις, θα δούμε και από πάνω να δούμε τι θα γίνει.

AKOYΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:


Για τον κρητικό όμιλο: Καλό είναι οι ομάδες της Κρήτης να βγαίνουν εκτός νησιού. Να μην εγκλωβίζεσαι στην Κρήτη. Δεν είναι λάθος σαν διαδικασία, αλλά γενικά νομίζω ότι δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε μία τοπική κατάσταση. Για τις ομάδες είναι σωστό, είναι το οικονομικό κομμάτι, έχεις λιγότερα έξοδα. Οι ομάδες της Κρήτης προφανώς και θα ήθελαν να παίξουν με αντιπάλους εκτός νησιού, αλλά προέχει το οικονομικό κομμάτι και είναι λογικό.

Για το... περίφημο Παναχαϊκή - ΟΦΗ: Έχω αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ σαν προπονητής της Παναχαϊκής το 2000. ΟΦΗ-Παναχαϊκή 0-1, που μπήκε ο κόσμος στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα. Προπονητής του ΟΦΗ ήταν ο Γιάννης Σαμαράς, παλιός μου συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό. Ήταν κομβικός ο αγώνας γιατί αν ο ΟΦΗ έχανε θα πήγαινε στα μπαράζ. Ήταν κρίσιμο παιχνίδι και ο κόσμος το θυμάται έντονα ακόμα και σήμερα. Φύγαμε με ΜΑΤ, δακρυγόνα, ιστορία... Χάνοντας ο ΟΦΗ πήγε στα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Εμείς περάσαμε τον Πανηλειακό και ο ΟΦΗ τον ΠΑΣ και σωθήκαμε και οι δύο τότε.

Το... φλέρτ με τα Χανιά: Στην Κρήτη είχα έρθει έως τώρα μόνο ως αντίπαλος. Κάποια στιγμή είχα συζητήσει με τα Χανιά, πριν από 2-3 χρόνια.

Για τον Εργοτέλη: Έχει τώρα δύο χρόνια έχει ένα άλλο ''τριπάκι'', θέλει να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς πάντα να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και να πάρει το πρωτάθλημα. Από τη μια του βγαίνει σε καλό χωρίς άγχος, το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό, είχε αρχή και τέλος, έχει φιλοσοφία, να παίξει από πίσω όμως δεν τον βοήθησε στο να κοιτάει πολύ ψηλά.

Για τον ΟΦΗ: Ο ΟΦΗ είναι ένα πρότυπο ομάδας. Έχει ποδοσφαιρανθρώπους που έχουν τιμήσει το ποδόσφαιρο. Λειτουργεί σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσιάζονται ο Κουρμπανάς και οι μεταγραφές

Ανακοινώνει Κουρμπανά ο Ηρόδοτος

Εποχή Κουρμπανά στον Ηρόδοτο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.