Κουτσιανικούλης στο Capitano: Η εξομολόγηση του Βασίλη

Special

Ο πρώην παίκτης Εργοτέλη και ΟΦΗ και νυν της Αναγέννησης Καρδίτσας σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη με τρομερές ατάκες!

Αποτελεί έναν από τους πλέον ''μπαρουτοκαπνισμένους'' Έλληνες, εν ενεργεία, ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης συστήθηκε στο Ελληνικό κοινό το 2007 με την φανέλα του Εργοτέλη, έκανε μια μεγάλη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, από δύο θητείες σε ΟΦΗ και Εργοτέλη, μια τριετία στην γενέτειρα του Λάρισα ενώ τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Superleague 2. Φέτος, μετράει 10 συμμετοχές με την ενθουσιώδη Αναγέννηση Καρδίτσας.

Πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο του Αλέξη Κούγια και της ΑΕΛ, ενώ τον Σεπτέμβριου του 2020 μια κοινοποίηση του στο φλέγον θέμα του κορωνοϊου, προκάλεσε αντιδράσεις, στο οποίο αναφέρεται. Τον Αύγουστο, ο ''Kούτσια Kill'' κλείνει τα 33 του χρόνια και μέσα από το Capitano.gr γυρίζει το χρόνο πίσω, μιλάει για ΟΦΗ - Εργοτέλη, την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, την στάση του απέναντι στο εμβόλιο, την Superleague 2, σε μια συνέντευξη για όλα.



5459459.jpg#asset:376991



Για την Αναγέννηση Καρδίτσας και το συμβόλαιο του

Καλή ομάδα έχουμε, όμως δύσκολη άνοδος. Η Βέροια έχει καλύτερα στατιστικά φέτος και από την... Μπάγερν Μονάχου. Τελειώνει το καλοκαίρι το συμβόλαιο μου, δεν ξέρω ακόμα για του χρόνου. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, ίσως μετά το Πάσχα.

Για την φετινή Superleague 2 και το σύστημα διεξαγωγής

Σαν όμιλοι είναι τοπ, εμένα μου αρέσει. Δεν έχουν οι ομάδες μεγάλα ταξίδια, όμως να είχαν ομάδες προνόμιο να διεκδικήσουν κάτι, όχι να ανεβαίνει μόνο ένας από δύο ομίλους.

Σου λείπει το Ηράκλειο;

Οι κουμπάροι μας είναι κρητικοί, από το Ηράκλειο έχω επαφές και φίλους. Βέβαια λόγω συνθηκών έχω 2 χρόνια να κατέβω, ήταν και ο κορωνοϊος, θέλω πολύ να ξαναέρθω. Πιστεύω φέτος θα είναι διαφορετικά

Θύμισε μου τι είχε γίνει με μια ανάρτηση σου το 2020 για τα εμβόλια κατά του covid 19;

Είχα κοινοποιήσει ένα κείμενο, δεν το είχα γράψει εγώ, συμφωνούσα σε 10 πράγματα. Ήταν και πρώτο θέμα τότε... καταλαβαίνεις.

Για τους ποδοσφαιριστές στην εποχή του κορωνοϊου, ποιες οι δυσκολίες;

Εγώ το βίωσα προσωπικά που δεν είχα κάνει εμβόλιο και ήμουν ξεκάθαρος ότι θα το περνούσα σαν ίωση. Όταν κόλλησα την Δέλτα, έτσι το πέρασα. 13 ημέρες ήμουν θετικός. Φέτος, με το που γύρισα από τραυματισμό κόλλησα covid και έμεινα εκτός ένα μήνα.

Το έκανες το εμβόλιο ή έμεινες στην αρχική σου απόφαση. Αν θες απαντάς.

Όχι φυσικά, εννοείται ότι δεν το έκανα. Όπως το πέρασα, αν ήμουν 70 χρονών ή είχα υποκείμενα νοσήματα δεν ξέρω πως θα το περνούσα. Έχω αρρωστήσει με πυρετό παλαιότερα και ήταν πιο δύσκολο από αυτό. Δεν μειώνω τον covid 19. Το μεγαλύτερο ποσοστό, φαντάζομαι, δεν χρειαζόταν το εμβόλιο.

Η πρόταση από Αζερμπαϊτζάν

To 2019 το συμβόλαιο μου με τον ΟΦΗ ολοκληρώθηκε, είχα μια πρόταση από Αζερμπαϊτζάν με καλά χρήματα όμως κάπου κόλλησε και δεν ολοκληρώθηκε. Αρχικά είχα πει να περιμένω τον Ιανουάριο, όμως τελικά πήγα στο Βόλο, λόγω και μιας επιχείρησης στη Λάρισα που είχα ανοίξει. Έτσι αποφάσισα και πήγα. Μετά ήρθε η Δράμα (Δόξα), είχα πει δεν ήθελα ξανά Football League.

Τα τηλεφωνήματα του Αναστόπουλου και η έντονη στιγμή με Πλατανιά

4693219.jpg#asset:377632


Για το αν είχε προτάσεις από Superleague μετά τον ΟΦΗ

Είχα κάποιες κουβέντες αλλά δεν είχα προχωρήσει κάτι άλλο. Είναι και δύσκολο αυτή την στιγμή να πας σε ομάδα Superleague.

Δύο φορές στον ΟΦΗ. Ποια η καλύτερη;

Και οι δύο ήταν ωραίες. Την πρώτη χρονιά είχαμε προσωπικότητες, Γκατούζο, Πίντο, είχαμε παίκτες (Γκαλέτι). Με τον Αναστόπουλο πήγα στον ΟΦΗ, θυμάμαι με έπαιρνε τηλέφωνο στις 11.00 το βράδυ. Μου έλεγε 5 πάνω, 5 κάτω θα τα βρούμε. Είχα προτάσεις από Ξάνθη αλλά δεν ήθελα να αποχωριστώ την Κρήτη.

Για τον τωρινό ΟΦΗ και τον Μιχάλη Μπούση

Ναι. πρόλαβα τον Μιχάλη Μπούση. Άλλαξε επίπεδο η ομάδα. Στόχος την πρώτη χρονιά ήταν να σωθούμε. Έπαιξε Ευρώπη μετά από τόσα χρόνια. Αν εξαιρέσεις την περσινή χρονιά που δεν κύλησε, φέτος είναι πάρα πολύ καλή η πορεία του.

Η καλύτερη στιγμή με Εργοτέλη και με ΟΦΗ

Στην 2η μου χρονιά στον Εργοτέλη και το 1ο μου γκολ στην Superleague, στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού. Με τον ΟΦΗ έχω πολλές αλλά θα βάλω την στιγμή που σωθήκαμε με τον Πλατανιά, την τελευταία μου σεζόν στον ΟΦΗ. Ήταν μια πάρα πολύ έντονη στιγμή για μένα.


''Mετά τον Απόστολο Παπουτσάκη o Εργοτέλης είναι αδικημένη διοικητικά ομάδα''

5258286.jpg#asset:377631


Παρακολουθείς Εργοτέλη;

Ναι έμαθα ότι μπήκε πωλητήριο. Αδικημένη διοικητικά η ομάδα μετά τον Απόστολο Παπουτσάκη. Πολύ αδικημένη. Ενώ υπήρχε υγεία, υπήρχαν όλα, ακαδημίες, ''καθαρή'' ομάδα και όλα αυτά, αδικήθηκε μετά τον κύριο Απόστολο. Παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο όλα αυτά τα χρόνια αλλά νομίζω ότι αν δεν μπει κάποιος άνθρωπος όπως ο κυρ Απόστολος δεν νομίζω ότι θα ανέβει ξανά Superleague.

Κοιτώντας πίσω 10+ χρόνια, το ''Έλληνας Μέσι'' σου έκανε καλό ή κακό στην καριέρα σου;

Κακό δεν μπορεί να σου κάνει όταν σε χαρακτηρίζουν με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της εποχής. Πέρα από το στυλ και τα μαλλιά, δεν πίστευα ότι είχαμε κάτι κοινό. Προσπάθησα να το κόψω αλλά έμεινε. Μου άρεσε αρχικά ναι.

Τι θυμάσαι από αυτή την ιστορία με την μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

Ήταν και η εποχή προ κρίσης, δίνονταν χρήματα στο ποδόσφαιρο. Καλή δεκαετία για τους ποδοσφαιριστές. Άλλα δεδομένα, τώρα είναι δύσκολη εποχή για τους ποδοσφαιριστές.

Είχες πρόταση από εξωτερικό που την μετάνιωσες;

Ανέκαθεν την δεκαετία αυτή (2000) είχα αρκετές από διάφορες, το μετάνιωσα που δεν έκανα το βήμα αυτό ναι.

Τι δεν πήγε καλά στον ΠΑΟΚ;

Αν εξαιρέσεις την πρώτη χρονιά που είχα αρκετά παιχνίδια. Στην 2η φορά μπήκα στα αμφισβητούμενα για κάποιο λόγο. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε πολλά πράγματα, δεν υπήρχε διάθεση να ρισκάρουν στα νέα παιδιά και κάπως έτσι επέστρεψα στον Εργοτέλη.

3335875.jpg#asset:377657



Πριν πας στον ΠΑΟΚ, είχες πρόταση από άλλη μεγάλη ομάδα;

Ο μόνος που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έφτασε στα χρήματα του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι βρέθηκα στην Θεσσαλονίκη. Είχαν και πιο άμεση επαφή οι διοικήσεις τότε.

Έβγαλες χρήματα από το ποδόσφαιρο;

Χρήματα ναι έβγαλα αλλά έχασα κιόλας, από ομάδες που μου χρωστάνε και από νόμους που έπεσαν ομάδες.

Πως φαντάζεσαι τον Κουτσιανικούλη σε 2 χρόνια;

Koίτα, πλέον είμαι σε φάση που κοιτάω το τώρα, την επόμενη μου χρονιά. Έχω κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα παίζω όσο μπορώ, με αυτό ζω, αυτή είναι η καθημερινότητα μου. Δεν θα είναι εύκολο στα 35 μου να πω σταματάω. Με βοηθάει το σώμα μου, θα πάω όσο... πάει. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου ως προπονητή.

Photo credits: Eurokinissi

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.