Κρατάει το δεύτερο ημίχρονο

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 σε φιλικό του Απόλλωνα Σμύρνης - Ρεπορτάζ: Μανόλης Γρηγοράκης

Με τον Νίκο Νιόπλια να δοκιμάζει το 3-5-2 και τον Γαγιέγος να κάνει το ντεμπούτο του στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ των Καστάνιος και φαν Ντάινεν, δείχνοντας καλά στοιχεία στο δεύτερο μέρος και κυρίως στο τελευταίο τέταρτο του ματς όπου ήταν ξεκάθαρα καλύτερος του Απόλλωνα. Αντίθετα, στο πρώτο μέρος η κρητική ομάδα δεν ικανοποίησε με την εικόνα που παρουσίασε κυρίως σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι.

Ο Μανόλης Γρηγοράκης βρέθηκε στο γήπεδο της Καλλιθέας και παρακολούθησε το φιλικό του ΟΦΗ και μεταφέρει την εικόνα της αναμέτρησης.

Ο Νιόπλιας ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2, ένα σύστημα που μάλλον το δοκίμασε πειραματικά και βάσει την εικόνα του πρώτου μέρους δύσκολα θα το επιλέξει ξανά. Βέβαια, ο ΟΦΗ έπαιξε με ένα κέντρο που δύσκολα θα παίξει ξανά στο μέλλον, αφού λόγω των απουσιών Μεγιάδο και ντε Γκουζμάν, στη μεσαία γραμμή έπαιξαν Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Νέιρα.

Η κατοχή του Απόλλωνα δεν δημιούργησε ιδιαίτερα απειλητικές καταστάσεις στον ΟΦΗ, ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του και έδειξε ενεργητικός στο τελευταίο 15λεπτο του φιλικού όταν και δημιούργησε φάσεις, με μεγαλύτερη την σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Κοροβέση που έφυγε άουτ. Το σημαντικότερο πρόβλημα της κρητικής ομάδας ήταν ότι δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει, ενώ τα ακραία μπακ (Μαρινάκης-Λυμπεράκης) δεν ανέβαιναν για να βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι.

Αυτός που ξεχώρισε στο πρώτο μέρος ήταν ο Χουάν Νέιρα που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και μακράν ο πιο ορεξάτος, ενώ για ακόμα ένα ματς ο Καστάνιος πάλευε μόνος του μπροστά δίχως να έχει τις βοήθειες από τον παρτενέρ του, τον Γρίβα.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και ένα γρήγορο γκολ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και εκτέλεση του Καστάνιος στο 47ο λεπτό. Το προβάδισμα, όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού ο Απόλλων απάντησε τρία λεπτά με τον Σαχλί που βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ.

Στη συνέχεια ο Νιόπλιας έκανε 5 αλλαγές, αλλά διατήρησε το 3-5-2 με τον Eπασί στα δοκάρια, τους Βούρο, Διαμαντή και Γιαννούλη στο κέντρο της άμυνας, τον Κοροβέση αριστερά όλη την πλευρά, τον Ουές δεξιά όλη την πλευρά, 6άρι τον Γαγιέγος με τους Μπαλογιάννη και Νέιρα μαζί του στα χαφ και τους Kαμάου, φαν Ντάινεν επιθετικό δίδυμο.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά κυριάρχησε στο τελευταίο τέταρτο κι έπαιξε σαν ΟΦΗ. Πίεση, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργία φάσεων, επιθετική ορμή. Η ομάδα του Νιόπλια έχασε ευκαιρίες, σκόραρε με τον φαν Ντάινεν στο 84' και θα μπορούσε να φτάσει σε μία πιο άνετη επικράτηση.

Αυτό που μένει είναι η τελική εντύπωση και δη η εικόνα του ΟΦΗ από το 75' και μετά με ωραίους συνδυασμούς, βελτιώνοντας κατά πολύ τη μέτρια εικόνα του προηγούμενου διαστήματος.

H αρχική σύνθεση του ΟΦΗ: Επασί, Βούρος, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Λυμπεράκης, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Καστάνιος, Γρίβας

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Διαμαντής, Ουές, φαν Ντάινεν, Καμάου, Γαγιέγος, Νοικοκυράκης


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.