«Ξεχνάει» ο ΟΦΗ την Ολλανδία;

21:27 | 21/04/2020

Πως η απόφαση του Μαρκ Ρούτε ενδεχομένως επηρεάσει τον Όμιλο.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας αποφάσισε αναστολή της δράσης στο ποδόσφαιρο της χώρας μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου. Δε θα διεξαχθεί, δηλαδή, κανένα ματς με ή χωρίς την παρουσία θεατών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πρόωρο φινάλε της χρονιάς, λόγω των τραγικών συνεπειών του κορωνοϊού. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις, πάντως, δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και τον ΟΦΗ.

Έτσι κι αλλιώς το τοπίο στην Ελλάδα παραμένει «θολό», αναφορικά με το μέλλον της τρέχουσας σεζόν, ενώ είναι δεδομένο ότι ο προγραμματισμός των «ασπρόμαυρων» ενόψει της νέας περιόδου έγινε άνω-κάτω.

Ο ΟΦΗ εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί, όπως και οι υπόλοιπες φυσικά ομάδες, ν’ αναπροσαρμόσει τα πλάνα του για την καινούργια χρονιά.

Το γεγονός, πάντως, πως ο Γιάννης Σαμαράς είχε ήδη κλείσει προπονητικό κέντρο στην Ολλανδία (για τις αρχές Ιουλίου) για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, αλλά και φιλικά ματς πριν ριχτεί η ομάδα του Σίμου στις «μάχες» του Europa League, περιπλέκει την κατάσταση.

Εφόσον, δηλαδή, η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης είναι τελεσίδικη και δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης, λόγω και των συστάσεων της UEFA για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, τότε είναι πιθανό ο ΟΦΗ να… ξεχάσει την προοπτική της Ολλανδίας για την προετοιμασία του.

Ακόμη, βέβαια, και αν δεν έμπαινε αυτή η απαγόρευση, δε θα ήταν έκπληξη αν οι «ασπρόμαυροι» δεν ταξίδευαν φέτος στη χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

Με τα νέα δεδομένα, όμως, είναι σίγουρο πως μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο, με ή χωρίς κόσμο, οπότε είναι ένα θέμα και η λειτουργία ακόμη και των προπονητικών κέντρων.

Έχει, έτσι, ενδιαφέρον το πως θα τροποποιηθεί το πλάνο του ηρακλειώτικου συλλόγου. Θα πραγματοποιήσει, δηλαδή, μέρος της προετοιμασίας στο εξωτερικό, ή λόγω κορωνοϊού και της… ασφάλειας που παρέχει η Ελλάδα, επιλεχθεί κάποιος προορισμός του εσωτερικού;

Όλα, πάντως, στον ΟΦΗ θα ξεκινήσουν να μπαίνουν σε μια σειρά, έπειτα από το Δ.Σ. της Super League 1 την ερχόμενη Δευτέρα (27/04).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία

Άνω-κάτω ο προγραμματισμός του ΟΦΗ λόγω κορωνοϊού

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.