​Ξένοι διαιτητές μέχρι να βγει ο ήλιος από τη δύση!

Απόψεις

Για κάθε Παπαπέτρου κι ένας ξένος διαιτητής μπας και βρούμε την υγειά μας. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Τάσος Παπαπέτρου θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ». Δεν ήθελε και πολύ να τινάξει στον αέρα το ματς. Το προσπάθησε με τα σφυρίγματά του, ευτυχώς που ήταν πέναλτι η φάση του Μπαλογιάννη με τον Ιτούρμε γιατί άγνωστο τι θα έκανε το εξαγριωμένο πλήθος. Αυτό που φρόντισε να εξαγριώσει ο Παπαπέτρου με τα σφυρίγματά του από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Ο Άρης όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ και δεν είχε τις λύσεις να το κάνει άρχισε το σκληρό παιχνίδι. Μαρκαρίσματα στο όριο του αντιαθλητικού με τον διαιτητή της αναμέτρησης να... ξεχνάει τις κάρτες (μέχρι και να σφυρίξει ξεχνούσε επιδεικτικά). Από τη μία τα έβλεπε όλα καλώς καμωμένα, από την άλλη έβλεπε παράβαση ακόμα και όταν... ανάσαναν οι παίκτες του Νιόπλια.

Διαιτησία βγαλμένη από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το βαμβάκι που λέμε στην καθομιλουμένη. Δεν ήταν τυχαίες οι αντιδράσεις στο ημίχρονο, με τον κόσμο να κοιτάζει αποσβολωμένος μη μπορώντας να αντιληφθεί τι είδε από τον ρέφερι στα πρώτα 45 λεπτά. Δεν ήταν τυχαίες και οι έντονες αποδοκιμασίες με τη λήξη της αναμέτρησης. Και το ξανατονίζω: ευτυχώς που ήταν παράβαση αυτή του Μπαλογιάννη στον Ιτούρμπε.

Βέβαια, αν τη διαιτησία που αντιμετώπισε ο ΟΦΗ το απόγευμα της Πέμπτης την είχε απέναντί του ο Άρης ακόμα θα έγραφε ανακοινώσεις. Ο ΟΦΗ φυσικά δεν ακολουθεί τον συγκεκριμένο δρόμο αν και θα είχε κάθε δίκιο να το κάνει. Κάποια στιγμή, όμως, διαιτητές «τύπου Παπαπέτρου» θα πρέπει να αντιμετωπίζουν την κρητική ομάδα βάσει μεγέθους και ιστορίας. Με σεβασμό.

Το μόνο που κατάφερε από το παιχνίδι ο διεθνής (ναι, είναι διεθνής) διαιτητής είναι να κάνει έξω φρενών τους ποδοσφαιριστές «χαλώντας» τους το μυαλό, να εξαγριώσει τους φιλάθλους και να επιβεβαιώσει όλους εμάς που λέμε για ξένους διαιτητές... μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Τουλάχιστον ας μας πει ο κ.Κλάτενμπεργκ ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια που επιλέγονται τα παιχνίδια που θα σφυρίξουν διαιτητές από το εξωτερικό. Δεν είναι μόνο το ΟΦΗ-Άρης είναι, για παράδειγμα, και το πρόσφατο Ολυμπιακός-Άρης.

Για κάθε Παπαπέτρου που θέλει επιδεικτικά να καταστρέψει ένα παιχνίδι, χρειάζεται ένας ξένος διαιτητής. Για κάθε Έλληνα ρέφερι που θεωρεί εαυτόν αδικημένο από την... άτιμη κοινωνία, ξανά ξένος στη θέση του. Ο πιο μέτριος διαιτητής από το εξωτερικό είναι μακράν καλύτερος από τον (δήθεν) καλύτερο δικό μας. Τουλάχιστον αυτοί δεν κουβαλάνε καμία καχυποψία του κόσμου όπως οι δικοί μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πικρή γεύση, η ανάγκη για φορ και ο ανεκδιήγητος Παπαπέτρου


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.