Η πικρή γεύση, η ανάγκη για φορ και ο ανεκδιήγητος Παπαπέτρου

20:55 | 16/12/2021

Μια στιγμή αρκεί, χωρίς γκολτζή δεν μπορεί και με τέτοιο «κοράκι» απορεί. Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης.


Του Δημήτρη Καρυωτάκη


Κρίμα κι άδικο για αυτόν τον αποφασισμένο και ψυχωμένο ΟΦΗ, να του γλιστρά η νίκη στο 90’, μα τάχει αυτά η μπάλα… αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής ( κι αυτός που το βλεπες, πως και πέναλτυ να μην υπήρχε θα το φαντασιωνόταν μόνος του) δεν τελειώνει ποτέ!

Στυφή και πικρή γεύση, γιατί ένιωθες πως το ‘ χες, ακίνδυνος ο Άρης, καλά διαβασμένη η άμυνα, σωστές οι αλληλοκαλύψεις, ούτε δείγμα ευκαιρίας, ψυχή βαθιά κι όμως…

Από την άλλη οφείλεις να τα τελειώνεις αυτά τα παιγνίδια, δεν αφήνεις τον άλλο να αλωνίζει έξω από την περιοχή σου, γιατί το φάουλ έξω από τα όρια της περιοχής (και δώσαμε αρκετά τέτοια στον αντίπαλο- εμείς και κυρίως ο Παπαπέτρου) με το πέναλτυ εντός, απέχει ελάχιστα εκατοστά!

Είχες απέναντι σου έναν Άρη σε κακή μέρα, που βρέθηκε πίσω με ένα φτηνό γκολ, που έκανε δυο αναγκαστικές αλλαγές από το πρώτο ημίχρονο, ακίνδυνο και χωρίς ευκαιρία και δεν τον κερδίζεις, αλήθεια πότε άλλωστε θα σου δοθεί τέτοια μοναδική ευκαιρία; Το ‘χαμε ζήσει πέρυσι αρκετές φορές αυτό το σενάριο (με ΠΑΟ και Ατρόμητο και όχι μόνο) να φεύγει το τρίποντο σαν χέλι αλλά να που η συντηρητική διαχείριση του παιγνιδιού, πάντα κρύβει κινδύνους!

Δεν θα το θυμόμαστε για πολύ για την ποιότητα του το σημερινό παιγνίδι, αλλά τουλάχιστον δεν μας… καβάλησε η ομάδα της Θεσσαλονίκης βαθμολογικά, είναι κι αυτό ένα κέρδος, αν αναζητήσουμε κάτι για να πιαστούμε και να πάμε παρακάτω! Για μια ακόμη φορά όμως, όπως και με τον Ολυμπιακό τα κάστανα από την επιθετική… ακαπνία της ομάδας τα βγάζει ένας αμυντικός, αλλά κάποτε και τα κάστανα τελειώνουν, όπως και η ικανότητα του Νιόπλια να βγάζει λαγούς από το καπέλο του.

Χωρίς έναν σέντερ φορ αντάξιο των στόχων και των προσδοκιών της ομάδας, δεν μπορείς να ελπίζεις βάσιμα πως με Διαμαντήδες και Πασαλίδηδες μπορείς να πας μακριά! Ναι η ομάδα δεν θυμίζει την ομάδα του καλοκαιριού, αλλά δείχνει ακόμα και τώρα πως μονάχα με άμυνα και αμυντική λειτουργία δεν μπορείς να ελπίζεις πως θα πετύχεις το στόχο της εξάδας.

Ο Γενάρης είναι δίπλα, οι διοικούντες ας πράξουν αυτό που πρέπει κι ένα ποτήρι που δείχνει μισογεμάτο ας του βάλουν το συμπλήρωμα που επιθυμεί ο κόσμος του, για να κάνουμε την υπερπροσπάθεια κι ό,τι βγει!

ΥΓ! Μισώ τη μιζέρια να στέκομαι στους διαιτητές και τη συμπεριφορά τους στον αγώνα. Αλλά αυτός ο Παπαπέτρου μετά το γκολ του ΟΦΗ έσπρωχνε τον Άρη, έκλεινε τα μάτια σε σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων κι ένιωθες πως αντιμετώπιζε τον ΟΦΗ σαν ομάδα άλλης κατηγορίας… άλλη μια φορά που σε κάνει να σκέφτεσαι πως ξένοι ρέφερι παντού! Αν είναι αυτός ο τύπος διεθνής τότε είμαστε διαιτητικά για τα πανηγύρια… που είμαστε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Άρης 1-1

ΟΦΗ - Άρης: Η φάση του πέναλτι στο φινάλε του αγώνα

Νιόπλιας: «Το καλύτερό μας ημίχρονο, άλλο ματς η ρεβάνς»

ΟΦΗ - Άρης: Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η βαθμολογία της Super League


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.