Ξέρει τι κάνει ο Νταμπράουσκας

Απόψεις

Ο ΟΦΗ δεν απέχει μακριά από την πρεμιέρα με τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ» και ο Νταμπράουσκας παίρνει τα μέτρα του.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν καλός στο φιλικό με τον Ατρόμητο στην Καλλιθέα. Κι αυτή είναι μία ντε φάκτο διαπίστωση από τη χθεσινή αναμέτρηση στο «λιοπύρι». Ειρήσθω εν παρόδω, δεν ξέρω ποιου ήταν αυτή η φαεινή ιδέα (προφανώς του συνδρομητικού καναλιού) να βάλει τις δύο ομάδες να παίξουν μέσα στη ντάλα του καλοκαιριού, σε μία ώρα απαγορευτική για ποδόσφαιρο, με τις καιρικές συνθήκες ακατάλληλες για τους ποδοσφαιριστές που δεινοπαθούσαν μέσα στη ζέστη (εξ ου τα περί... αγώνα βετεράνων που ανέφερε ο τεχνικός του ΟΦΗ).

Ο μήνας του μέλιτος, λοιπόν, στον ΟΦΗ τελειώνει και το πρωτάθλημα αρχίζει. Ωραίες οι εμφανίσεις, δυνατές οι μεταγραφές, εξαιρετική η συσπείρωση του κόσμου, αλλά πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της Super League και το παιχνίδι με τον Άρη και ο ΟΦΗ οφείλει να είναι έτοιμος, χωρίς δικαιολογίες. Αυτές αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι ο Νταμπράουσκας. Ο ΟΦΗ προβλημάτισε χθες, δεν ικανοποίησε τον προπονητή του και αυτός με τη σειρά του δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου. Και καλά έκανε γιατί ξέρει τι κάνει.

Ο ΟΦΗ δεν απέχει μακριά από το παιχνίδι με τον Άρη στο «Γεντί Κουλέ», σχεδόν δύο εβδομάδες έμειναν και ο Νταμπράουσκας παίρνει τα μέτρα του και ταρακουνάει τους ποδοσφαιριστές του. Ξέρει πότε πρέπει να μιλήσει και να αποθεώσει τους παίκτες του, ξέρει πότε θα τους «βάλει χέρι». Ξέρει επίσης πως εφέτος υπάρχουν απαιτήσεις. Δημιουργήθηκε μία ομάδα κι ένα ρόστερ για πλέι οφ, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Ο τεχνικός του Ομίλου έχει συναίσθηση και πήρε τα μέτρα του. Δεν βγάζει την ουρά του απ’ έξω, ξέρει καλά ότι και ο ίδιος θα κριθεί.

Χθες είδε ότι μάλλον δεν ταιριάζει στον ΟΦΗ η τετράδα στην άμυνα. Χθες είχε κακό transition από επίθεση σε άμυνα και σε κακή μέρα τον Αμπάντα που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε φάσεις-κλειδιά. Ισως να μην είναι έτοιμη και δουλεμένη η ομάδα γι' αυτή την αλλαγή. Απομένουν σχεδόν 15 μέρες για την πρεμιέρα και μία εβδομάδα για το φιλικό με τη Φιορεντίνα που θα είναι και η πρόβα τζενεράλε. Χρόνος για να δουλέψει αυτά που θέλει, να διορθώσει αυτά που πρέπει και να προετοιμάσει αυτούς που πρέπει, υπάρχει. Το ότι ο εφετινός ΟΦΗ έχει λύσεις και ποιότητα φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού, το ότι έχει αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν επίσης. Δεν το λες καλό, για παράδειγμα, ότι μετά από 4 φιλικά δεν έχει σκοράρει ακόμα επιθετικός. Το λες, όμως, καλό ότι ο Χουάν Νέιρα είναι σε μία δαιμονιώδη κατάσταση.

Υπάρχουν θετικά κι αρνητικά. Υπάρχει κι ο Νταμπράουσκας για να ετοιμάσει τον ΟΦΗ για τα επίσημα. Υπάρχει κι ο κόσμος που εύλογα δεν θέλει το περσινό «ασανσέρ» και δικαίως έχει απαιτήσεις. Ορθές οι χθεσινές, αιχμηρές, δηλώσεις του Λιθουανού, δεν είναι όλα χαρές και πανηγυρισμοί. Είπαμε, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει και όλοι ξέρουμε πόσο λεπτή είναι η κλωστή που χωρίζει την αποθέωση από την αποδόμηση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.