«Διπρόσωπος» ΟΦΗ με «μαέστρο» Νέιρα

20:43 | 05/08/2023

Ο ΟΦΗ βελτιώθηκε στο β' μέρος και ισοφάρισε τον Ατρόμητο (2-2) στο φιλικό της Καλλιθέας με τρομερό γκολ του Νέιρα.

Το 4-2-3-1 που επέλεξε ο Νταμπράουσκας στο πρώτο μέρος του φιλικού στην Καλλιθέα δεν λειτούργησε, με τον ΟΦΗ να έχει σημαντικά προβλήματα στις δύο πτέρυγες. Ο Ομιλος κατέβηκε με τον Χριστογεώργο στο τέρμα, τους Λαμπρόπουλο-Πασαλίδη στόπερ, τον Λάρσον δεξιά και τον Αμπάντα αριστερά, τους Μπάκιτς-Μεγιάδο-Τοράλ στον άξονα, τους Ριέρα-Μπιφουμά στα δύο φτερά και τον Φελίπε φορ.

Ο Ατρόμητος με τη συμπλήρωσε 15 λεπτών προηγήθηκε 2-0 στο σκορ με σκόρερ τους Γιουμπιτάνα και Ρομπάιγ στο 13ο και 15ο λεπτό. Δύο πανομοιότυπα τέρματα που δέχθηκε ο ΟΦΗ στην κόντρα, με αργές επιστροφές.

Ο Νταμπράουσκας δεν έκρυψε την οργή του για όσα έβλεπε, άλλαξε πτέρυγες σε Μπιφουμά-Ριέρα και κάπως τα πράγματα διορθώθηκαν, ενώ μπροστά ο ΟΦΗ δύο φορές προσπάθησε να απειλήσει με εκφραστή των επιθέσεων τον Φελίπε. Στην τρίτη βρήκε και το γκολ, στο 41ο λεπτό, με τον Μπιφουμά να πλασάρει εύστοχα με το αριστερό μετά την κάθετη του Μπάκιτς.

Σε γενικές γραμμές το 4-2-3-1 δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε ο προπονητής του ΟΦΗ, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο συνέχισε με αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινώντας χωρίς αλλαγές το φιλικό.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε, ο ΟΦΗ είχε πάλι τα προβλήματά του απέναντι σε έναν πιο ορεξάτο Ατρόμητο που έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του Χριστογεώργου.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε αφού άρχισαν οι αλλαγές από τις δύο ομάδες (ο Νταμπράουσκας έκανε 7 μαζεμένες) και επί τις ουσίας έκαναν... restart. Λίγο μετά τις μαζεμένες αλλαγές, ο Νταμπράουσκας έριξε στο παιχνίδι, στο 70ο λεπτό, τον Γκαγέγος στο (ανεπίσημο) ντεμπούτο του, σε ένα χρονικό διάστημα που το παιχνίδι άνοιξε και ο ΟΦΗ ήταν πιο κανονικός και πιο απειλητικός.

Στο 79ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με εκπληκτικό σουτ του Νέιρα, ο οποίος για ακόμα μία φορά έδειξε την τεράστια κλάση του και τελείωσε τη φάση εντυπωσιακά.

Στο 87' ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στην ανατροπή, με το απευθείας πλασέ του Αποστολάκη να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Το 2-2 δεν άλλαξε, ο Νταμπράουσκας «γέμισε» το μπλοκάκι με σημειώσεις κυρίως για την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και μένει πλέον να δούμε την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη της Super League, στο φιλικό με τη Φιορεντίνα το επόμενο Σάββατο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.