ΟΦΗ, ξέρεις τι έκανες το προηγούμενο καλοκαίρι

Απόψεις

Όχι μεταγραφές στο... 90' ούτε ψυχοβγαλτική αναμονή. Ο ΟΦΗ πρέπει να ενισχυθεί τον προσεχή Γενάρη στοχευμένα και γρήγορα.

Δύο παιχνίδια απομένουν για τον ΟΦΗ για να φύγει το 2022 και να μπει επισήμως σε μεταγραφικό mood. Ένας Ατρόμητος και ένας Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου λίγο μετά το φινάλε του Παγκοσμίου κυπέλλου και λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

Δύο παιχνίδια που ο Βάλντας Νταμπράουσκας θα πάει με το υπάρχον ρόστερ. Η μεταγραφική περίοδος δεν θα έχει ξεκινήσει ακόμα και επειδή το χειμερινό Μουντιάλ και η διακοπή του πρωταθλήματος μας έχει βγάλει έξω από τα νερά μας και μας έχει μπερδέψει, μπορεί να έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, αλλά δεν έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΟΦΗ για το '22.

Γι' αυτό και βλέπετε (και ακούτε) τον Βάλντας Νταμπράουσκας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις τοποθετήσεις του αναφορικά με το μεταγραφικό κομμάτι. Προφανώς και θα γίνουν μεταγραφές, προφανώς έχει γίνει η σχετική μελέτη από τον Λιθουανό για το που χρειάζεται ενίσχυση ο ΟΦΗ, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει απόλυτα τους ποδοσφαιριστές του και δεν αποδομεί το ρόστερ που έχει.

Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο είναι πως ακριβώς πρέπει να κινηθεί ο ΟΦΗ όταν ανοίξει η μεταγραφική σεζόν. Με δεδομένο ότι θα γίνει αυτό που πρέπει, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης, για να ενισχυθεί η ομάδα και να διορθωθούν οι "ανορθογραφίες" του καλοκαιριού, το ενδιαφέρον στρέφεται στο "πότε". Και επειδή έχει προηγηθεί ένα καλοκαίρι με τα γνωστά αποτελέσματα, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και ο ΟΦΗ να κινηθεί για αυτούς που θέλει το συντομότερο δυνατό.

Ξέρω τι έκανες το προηγούμενο καλοκαίρι. Σαν την ταινία θρίλερ, αλλά όχι άλλο θρίλερ. Όχι μεταγραφές στο... 90' ούτε ψυχοβγαλτική αναμονή. Όχι για εμάς τους δημοσιογράφους ή για τους φιλάθλους που θα είναι με το "f5", αλλά για την ίδια την ομάδα. Με το που μπει ο Γενάρης ο ΟΦΗ ρίχνεται ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος, με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Βόλο. Έπειτα ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΟΚ εκτός και μία σειρά δύσκολων αγώνων στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει το συντομότερο τη σωτηρία. Εκτός αν πιστεύετε πως με τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την άνοδο στη 10η θέση λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Η ανάγκη, λοιπόν, να τελειώσουν το γρηγορότερο οι μεταγραφές έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΟΦΗ θέλει έτοιμους ποδοσφαιριστές, να μπουν κατευθείαν στην ομάδα, χωρίς καθυστερήσεις. Το ιδανικό παράδειγμα είναι ο ίδιος ο Νταμπράουσκας που έκλεισε μέσα σε λίγες μέρες ύστερα από το "διαζύγιο" με τον Νίκο Νιόπλια. Οι άμεσες ενέργειες του ΟΦΗ και του Μηνά Λυσάνδρου και η οικονομική υπέρβαση έφεραν τη συμφωνία με τον Λιθουανό προπονητή. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τον προσεχή Γενάρη, τόσο απλά.

Για επιμύθιο, η ατάκα επί του θέματος του Μιχάλη Μπούση σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη: "Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε, θέλουμε να βοηθήσουμε τον προπονητή και τους παίκτες να τους κάνουμε καλύτερους". Και γρήγορα, θα προσθέταμε εμείς, πρόεδρε. Και γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Xoυάν Νέιρα, ο Maestro του ΟΦΗ

Το ΒΑΚ σημαίνει πρότζεκτ

Το κλάμα του Ντουρμισάι, η αγωνία του Μπούση και η λύτρωση!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.