Ξέσπασε με Ναμπί!

17:00 | 20/01/2019

Ένας ψυχωμένος ΟΦΗ με τον Αντίλ Ναμπί να… οργιάζει, επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού για τη 17η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες.

Ο Όμιλος ήταν αυτός… που έπρεπε και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη «μάχη» για την παραμονή. Το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου, έτσι, βελτίωσε τη συγκομιδή του, ενώ η επιτυχία του αποτελεί μια σημαντική τονωτική ένεση ενόψει της συνέχειας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Αντίλ Ναμπί, που στο ντεμπούτο του, με δύο εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ οδήγησε την ομάδα του στο «τρίποντο».

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Γιαννούλης. Ο Νάστος και ο Μεγιάδο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους, σε ρόλο οργανωτή, ήταν ο Ναμπί. Στις πτέρυγες της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Κουτσιανικούλης και ο Ντίνας και στην κορυφή ο Βουό.

Ο Άγγλος και ο Στρέζος…

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς δυνατά, με τον αντίπαλο να παρουσιάζεται αρκετά «σφιχτός» και να περιμένει τον Όμιλο κάτω από το κέντρο. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε από ψηλά, αλλά δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες.

Η ανάπτυξη του γινόταν κυρίως από τα αριστερά, με τους Γιαννούλη, Ντίνα και Ναμπί να βγάζουν  συνεργασίες. Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν φάσεις, διέθεταν, ωστόσο, υπομονή, πάθος και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους.

Στο 27’, έτσι, δικαιώθηκαν, όταν ο Ναμπί με υπέροχη εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 1-0. Στα τελευταία λεπτά, πάντως, ο Παναιτωλικός βγήκε στο προσκήνιο και απείλησε. Στο 33’ ο Στρέζος έδιωξε δύσκολα το μακρινό φάουλ του Μοράρ, ενώ στο 38’ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Μοράρ, που προήλθε από μαρκάρισμα του Μπράουν στον Μανά. Η πίεση, πάντως, πέρασε και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΟΦΗ θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, στο 44’ με τον Ναμπί και στις καθυστερήσεις με Μιχόγεβιτς και Μεγιάδο.

Το «καθάρισε»

Στο δεύτερο μέρος οι «κυανοκίτρινοι» είχαν ανεβάσει μέτρα στο γήπεδο, αφού ήθελαν την ισοφάριση, αλλά και πάλι οι παίκτες του Παπαδόπουλου είχαν τον έλεγχο και έψαχναν το δεύτερο γκολ. Οι ισορροπίες, βέβαια, άλλαξαν στο 70’, όταν ο Κυριακίδης αποβλήθηκε, αφού έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής σύμφωνα με τον Κοτσάνη, ενώ ο Βουό δεν είχε καταφέρει σε πρώτη φάση να τον ντριπλάρει. Στο 74’, έτσι, ο Ναμπί εκτέλεσε ξανά το φάουλ και έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια τα πράγματα ήταν φυσικά πολύ πιο απλά για τον ΟΦΗ, που δε σταμάτησε να πιέζει τους ηττημένους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Στο 86’, άλλωστε, ο Κουτσιανικούλης πέρασε και τον Γιαννακόπουλο, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι. Ο Βουό πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το 3-0

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Μιχόγιεβιτς, Μπράουν (84’ Δεληγιαννίδης), Νάστος, Μεγιάδο, Ναμπί (90’ Οικονόμου), Κουτσιανικούλης, Ντίνας(80’ Νέιρα), Βουό.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μάλης, Μαρινάκης, Λιάβας (60’ Μπαΐροβιτς), Τσοκάνης (69’ Γκασπάρ), Σοάρες, Λουσέρο, Μοράρ, Μανά, Ντιας, Μάζουρεκ (73’ Γιαννακόπουλος).

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.