Κύπελλο ΕΠΣΗ: Για πρώτη φορά κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ!

19:25 | 07/05/2023

Ο ΠΑΟΚρουσώνα νίκησε 6-5 τον Γιούχτα στα πέναλτι και κατέκτηε το παρθενικό κύπελλο ΕΠΣΗ της ιστορίας του.

Στο πρώτο μέρος το πάθος ξεχείλιζε και από τις δύο ομάδες, που είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν. Αρχικά ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 13ο λεπτό και ο Γιούχτας απάντησε ελάχιστα λεπτά μετά με σουτ του Νύκταρη.

Ο Γιούχτας άρχισε σιγά-σιγά να ανεβάζει στροφές ψάχνοντας το γκολ, ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που το βρήκε στο 42ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Ανωγειανάκης εκτέλεσε κόρνερ με τον Αζίζι άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, με δυνατές μάχες και τον Γιούχτα να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Οι «πράσινοι» δικαιώθηκαν στο 72ο λεπτό με σκόρερ τον Βρεττό, ο οποίος έβαλε ξανά στην ίδια αφετηρία τους δύο φιναλίστ.

Οι αλλαγές του Γιούχτα έφεραν φρεσκάδα στην ενδεκάδα και οι πρωταθλητές της Γ' Εθνικής ανέκτησαν τις δυνάμεις τους σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που λόγω κούρασης ήρθε η οπισθοχώρηση, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου η ομάδα των Αρχανών κυριάρχησε. Στις καθυστερήσεις Δωματάς και Βρεττός δεν μπόρεσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ, με το 1-1 να στέλνει Γιούχτα και ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Ρογδάκης ήταν αυτός που έκρινε υπέρ του ΠΑΟΚ τον τελικό. Ο νεαρός παίκτης που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, αφού πρώτα είχαν προηγηθεί δύο άστοχα για τον Γιούχτα κι ένα για τους «μελανόλευκους», διαμορφώνοντας το τελικό 6-5. Η ομάδα του Κρουσώνα νίκησε στη... ρώσικη ρουλέτα τον Γιούχτα και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο ΕΠΣΗ, σε έναν τελικό που κρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά από την άσπρη βούλα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.