Κυπελλούχος με... παύλα: Η διακωμώδηση του ποδοσφαίρου

SMS
08:08 | 02/06/2020

Το είδαμε και αυτό στην Ελλάδα. Και αξίζουν «συγχαρητήρια» στην ΕΠΟ

Προ ημερών η έγκριτη γαλλική εφημερίδα 'L Equipe' κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. «Πιαστήκαμε μ@λάκες», ανέφερε το πρωτοσέλιδο με αφορμή την απόφαση να τερματιστεί το γαλλικό πρωτάθλημα ελέω κορωνοϊού, την ώρα που τα άλλα μεγάλα της Ευρώπης ετοιμάζονται για επανεκκίνηση. Λίγες μέρες μετά, η ΕΠΣΗ, λόγω της αστείας απόφασης της ΕΠΟ, έκανε κλήρωση για την ανάδειξη του Κυπελλούχου με τον ΠΑΝΟΜ να βγαίνει τυχερός από την πρωτόγνωρη διαδικασία. Ταυτόχρονα, η ΕΠΣΗ φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι θα μπει παύλα στην εφετινή διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο, εντός και εκτός συνόρων, δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας κάνει να αναρωτιόμαστε «μήπως είμαστε εμείς οι μ@λάκες;»

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε ο Ηλιόπουλος. Η ΕΠΟ φρόντισε με μία απίστευτη απόφαση να διακωμωδήσει μία διοργάνωση με δική της -αξιοσέβαστη- ιστορία. Αντί να αποφασίσει το αυτονόητο -και σαφώς πιο λογικό- δηλαδή να συνεχιστούν οι τελικοί των Ενώσεων από τον Σεπτέμβριο, πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα, πήγε στη λύση της κλήρωσης που σίγουρα δεν τιμά το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που του υπηρετούν.

Αν στην ΕΠΟ θεωρούν ότι το προϊόν είναι σαν την πλαστελίνη για να παίρνει το σχήμα που θέλουμε εμείς, τότε ας αποφασίσει να ρίξει τίτλους τέλους στις διοργανώσεις και όλες να κρίνονται μέσα από τις κληρωτίδες. Μέχρι τότε, το ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα παίζονται και κρίνονται στα γήπεδα. Χωρίς διαδικασίες που τρολάρουν το άθλημα και αποφάσεις που αν μη τι άλλο κάνουν περίγελο την ίδια την Ομοσπονδία.

Η ΕΠΣΗ από την πλευρά της δεν αντέδρασε ως όφειλε. Δεν «φώναξε», δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν πρωτοστάτησε στο να ξεσηκωθούν όλοι για να μην ολοκληρωθεί αυτή η κωμωδία. Το λιγότερο που έκανε -και πάλι καλά- ήταν να αποφασίσει να μπει παύλα. Στο ποδόσφαιρο, πάντως, με τέτοιες συμπεριφορές κάποια στιγμή θα μπει και η τελεία...

ΥΓ: Προς τιμήν του ο ΠΑΝΟΜ ζήτησε, ως ένδειξη fair play, ο Γιούχτας, που είχε ένα σημαντικό προβάδισμα μέσα στο γήπεδο, να έχει δύο χαρτάκια στην κληρωτίδα και εκείνοι ένα.

ΥΓ2: Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να τονίζουμε και να καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτός αν θέλουμε να μπει παύλα και στο επάγγελμά μας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυπελλούχος ο ΠΑΝΟΜ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.