Κυπελλούχος στα πέναλτι ο Αλμυρός!

20:31 | 16/04/2022

Σε έναν τελικό-θρίλερ ο Αλμυρός επικράτησε στον Κρουσώνα 6-5 του ΠΟΑ (0-0 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣΗ.

Το παιχνίδι ήταν τελικός με τα όλα του και το άγχος βάραινε τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος να παρουσιάσουν φτωχό θέαμα με λίγες φάσεις και πολλές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Το ντέρμπι είχε φέρει κλειστές άμυνες με τον ΠΟΑ και τον Αλμυρό να προσέχουν κατά κύριο λόγο τα νώτα τους κάτι που είχε επίπτωση στην αναμέτρηση αφού φάσεις είδαμε... με τα κυάλια.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και ο Αλμυρός ήταν αυτός που απείλησε με μεγάλη ευκαιρία. Στο 56ο λεπτό η ομάδα του Μανώλη Παπαματθαιάκης, ο οποίος δεν ήταν στον πάγκο μετά την αποβολή του στον ημιτελικό με τον Πόρο, είχε δοκάρι. Συγκεκριμένα, ο Χωματάς πρόλαβε τον Φραγκουλάκη, η μπάλα πήγε στον Ντιατά που σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Αλμυρός ήταν ανεβασμένος και πιο επιθετικός και γενικότερα το θέαμα ήταν σαφώς πιο βελτιωμένο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΟΑ ήταν αυτός που πήρε τα ηνία και απείλησε με τη σειρά του για το "χρυσό" γκολ που θα του χάριζε την κούπα.

Στα τελευταία λεπτά αμφότερες οι ομάδες είχαν τις φάσεις για να πάρουν τον τελικό, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα που συνέθεσαν το χιτσκοκικό φινάλε. Το 0-0 οδήγησε ΠΟΑ και Αλμυρό στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες εκτός του Χατζηανδρέου, ο οποίος στα νοκ άουτ χτυπήματα αστόχησε να κάνει το 6-5 (απέκρουσε ο Χανιωτάκης) και ο Μπρέγκνα ευστόχησε και χάρισε στον Αλμυρό το κύπελλο, το 3ο στην ιστορία του!

Η σειρά των πέναλτι:

Μπολάκης 1-0 για τον ΠΟΑ

Γιαλούσης 1-1 για τον Αλμυρό

Σένκα 2-1 για τον ΠΟΑ

Κουράκης 2-2 για τον Αλμυρό

Καϊμακαμούδης 3-2 για τον ΠΟΑ

Ντιονίσιο 3-3 για τον Αλμυρό

Κερμενίδης 4-3 για τον ΠΟΑ

Γ.Κοιλιάρας 4-4 για τον Αλμυρό

Λουμπάκης 5-4 για τον ΠΟΑ

Φραγκουλάκης 5-5 για τον Αλμυρό

Χατζηανδρέου απόκρουση Χανιωτάκη!

Μπρέγκνα 6-5 για τον Αλμυρό

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.