«Λάθος η απόφαση των κριτών να ορίσουν όριο πρόκρισης στα 4.60μ»

12:17 | 28/09/2019

​Η Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και οι περισσότερες αθλήτριες που συμμετείχαν στον προκριματικό του επί κοντώ στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα, επέκριναν την απόφαση των κριτών που όρισαν το όριο πρόκρισης στα 4.60μ, με αποτέλεσμα να το υπερβούν 17 κοπέλες και ο τελικός της Κυριακής να έχει μεγάλη διάρκεια.

«Ήταν εύκολο για εμένα να περάσω τα 4.60μ, αποδείχθηκε ωστόσο πως η απόφαση των κριτών να ορίσουν αυτό το ύψος ως όριο δεν ήταν σωστή, αφού 17 αθλήτριες θα είναι τώρα στον τελικό. Δεν θέλω να επηρεαστώ από αυτό. Αναφορικά με τον τελικό, δεν θέλω να σκέφτομαι το ύψος που θα χρειαστεί να κάνω για να νικήσω, απλά θέλω να είμαι η τελευταία που θα μείνει να κάνει άλμα», είπε η Στεφανίδη, μετά τον αγώνα

 
«Όλα ήταν ωραία και η θερμοκρασία ήταν άνετη. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές, σχεδόν δεν υπήρχε άνεμος. Νομίζω ότι το όριο πρόκρισης ήταν πολύ χαμηλό και θα έπρεπε να είχε μπει στα 4.70.. Τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο στον τελικό. Πρέπει να δω την κατάσταση που θα βρίσκομαι και μετά θα επιλέξω το ύψος για να ξεκινήσω. Αλλά αισθάνομαι άνετα και έτοιμη να ανεβώ στο βάθρο», είπε από την πλευρά της η Αντζέλικα Σιντόροβα.

«Υπάρχουν τόσες πολλοί καλές επικοντίστριες εδώ, που κανονικά όλα αυτά τα κορίτσια είναι σε θέση να υπερβούν τα 4.60μ στην πρώτη προσπάθειά τους σε έναν κανονικό αγώνα. Νομίζω ότι αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος σε χρονική διάρκεια αγώνας, καθώς δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία να υπάρχουν  17 αθλήτριες στον τελικό. Ελπίζω ότι η εξέλιξη στα διαδοχικά ύψη θα είναι γρήγορη και να τα πάω καλά», είπε η Σάντι Μόρις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.