Λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει…

Απόψεις

Τον φίλαθλο τελικά δεν τον… βρίσκεις πουθενά. Τον οπαδό, τώρα, ούτε συζήτηση…

Ανικανοποίητο όν ο άνθρωπος… Πάντα κάτι τον χαλάει. Ακόμη και σε περιπτώσεις που τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Ή μάλλον ανέλπιστα καλά. Όπως, δηλαδή, ακριβώς η πορεία του ΑΟΧ/Κισσαμικού στη Football League. Η ομάδα φτιάχτηκε μετ’ εμποδίων κι όχι μόνο πέτυχε από νωρίς τους βασικούς της στόχους, αλλά «κατέρριψε» και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά στην παρουσία της στο πρωτάθλημα.

Κι όμως, τεχνική ηγεσία, παίκτες και διοίκηση έχουν ακούσει τα… χίλια μύρια τις τελευταίες εβδομάδες. Οι ήττες στα Περιβόλια από Εργοτέλη και Παναχαϊκή έφεραν στο μυαλό την ήττα στο «Γεντί Κουλέ» από τον ΟΦΗ, ενώ ακολουθεί και η αναμέτρηση απέναντι στον Άρη. Τα «σενάρια» αμέτρητα, η ανυπόστατη κριτική αδιάκοπη και οι θεωρίες συνωμοσίας κρατούν την… ανάσα σου κομμένη. Το παραλήρημα μερίδας του ''ποδοσφαιρόκοσμου'', εντός κι εκτός Νομού, σε τρελαίνει.

Σε ποιόν δεν αρέσουν οι… παραμυθένιες υπερβάσεις, που μένουν στην ιστορία; Η Ελλάδα του Euro2004, η Λέστερ της Πρέμιερ Λιγκ του 2016 και τόσες ακόμη ποδοσφαιρικές εποποιίες… Είναι στιγμές μοναδικές, οι οποίες «γεννούν» ελπίδες πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κι αν κάποιος λοιδορεί τους Χανιώτες λόγω του… ρομαντισμού του, αυτό… πάει κι έρχεται.

Όσοι, όμως, βλέπουν... καχύποπτα την «κοιλιά» του ΑΟΧ/Κισσαμικού και προτιμούν να στάζουν χολή για τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου καιρού, τότε μάλλον πρέπει να καταλάβουν ότι… the truth isn’ t out there. Το… μυστικό στην προκειμένη περίπτωση είναι  ο ρεαλισμός. Οι «μπλε» δημιούργησαν υψηλές προσδοκίες και έδειξαν ικανοί να γίνουν πρωταγωνιστές στο δικό τους ποδοσφαιρικό «παραμύθι». Οι ίδιοι, βέβαια, κράτησαν… αποστάσεις από τα μεγαλεπήβολα σχέδια της «μάζας» και δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να κυνηγήσουν… χίμαιρες. Και πολύ καλά έπραξαν βεβαίως-βεβαίως.

Οι… υπερβολικά πιστοί, μα και οι υπερβολικά δύσπιστοι θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα… Αυτή η ομάδα έχει ξεπεράσει προ πολλού τον εαυτό της, αλλά ταβάνι της δεν είναι ο ουρανός… 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.