Λιοντάρια «κατασπάραξαν» τον Εργοτέλη…

18:54 | 12/05/2018

Τρεις επιθετικές προσπάθειες στον αγώνα ήταν αρκετές για τον Πανσερραϊκό να νικήσει στο Παγκρήτιο 0-3 τον υπερέχοντα, αλλά ανούσιο Εργοτέλη…

Ας ήρθαν με αποστολή ανάγκης και πολλά προβλήματα οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να πάρουν μια εντυπωσιακή νίκη και να σταματήσουν το θετικό σερί που είχε ο Εργοτέλης. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν ένα σωρό χαμένες ευκαιρίες, σωστά ζητούν δυο πέναλτι, όμως η ήττα και η έκταση του σκορ, σκόρπισε απογοήτευση και βάζει και βάζει και πάλι την ομάδα σε περιπέτειες…

 Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Εργοτέλης έδειχνε πως ήθελε ένα γρήγορο γκολ, το οποίο δεν ερχόταν, καθώς μολονότι ήταν καλύτερος και είχε την εδαφική υπεροχή και τις ευκαιρίες, δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Στο 8’ το πλασέ του Τσέλιου κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σταματάκου είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 13’ ο Σταματάκος έστρωσε στον Έφορντ με το πλασέ του Αμερικανού να περνά ελάχιστα πάνω από την εστία.

 Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίσθηκε και στο 15’ ο Τσέλιος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σταμόπουλου ανάγκασε τον Άντμαν σε θετική επέμβαση. Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από κόντρες από τα αριστερά, μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τσέλιο, το σουτ του οποίου κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού.

 Ότι δεν μπορούσε να κάνει ο Εργοτέλης, το έκανε κόντρα στη ροή του αγώνα ο Πανσερραϊκός στο 32’ όταν στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στην αναμέτρηση πέτυχε γκολ, με τον Ναζίμ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι να σημειώνει το 0-1. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και να προσπαθούν για την ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο έληξε 0-1.

 Η έναρξη της επανάληψης είχε στην αρχή της τη δεύτερη επίθεση των φιλοξενούμενων και το δεύτερό τους γκολ. Σε αντεπίθεσή τους ο Μπάτζιος δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα η οποία κατέληξε στον Δούμτσιο, αυτός πέρασε στην περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 0-2.

 Οι γηπεδούχοι «με την πλάτη στον τοίχο» πλέον συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες, με το σουτ του Μπουτσάκη στο 51’ να περνά άουτ, τον Άντμαν να αποκρούει σωτήρια στο 64’ την κοντινή κεφαλιά του Ιατρούδη, ενώ στο 68’ το σουτ του Μπουτσάκη κατέληξε άουτ. Νωρίτερα στο 66’ οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπουτσάκη από τον Σιάκκα.

 Ο χρόνος περνούσε, ο Εργοτέλης έχανε ευκαιρίες και ο Πανσερραϊκός την τρίτη φορά που βρήκε τη δυνατότητα αντεπίθεσης, πέτυχε το 0-3 στο 70’! Η αντεπίθεση που δημιούργησε από αριστερά, κατέληξε στον Ενόμο που με ωραίο πλασέ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας των Σερρών. Στο 76’ η κρητική ομάδα δικαιολογημένα ζήτησε πέναλτι για δεύτερη φορά όταν Στέβιτς σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει την παράβαση.

 Στα εναπομείναντα λεπτά πέραν της αναζήτησης του «γκολ της τιμής» που και αυτό δεν ήρθε, ο Εργοτέλης αναλώθηκε πάλι στο να χάνει ευκαιρίες και στο τέλος να γνωρίζει τη βαριά ήττα η οποία τον βάζει και πάλι σε… ιστορίες.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Τ. Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος Πάτας, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (85’ Αγγελόπουλος), Μπούζας (60’ Ιατρούδης), Έφροντ (80’ Μανουσάκης), Σταματάκος.

Πανσερραϊκός (Π. Στοΐλας): Άντμαν, Σιάκκας, Τσελεπίδης, Στέβιτς (78’ Πέτρου), Μακούσης, Ναζίμ, Αναστασόπουλος, Γιάξης, Κρητικός, Μούτσιος, Ενόμο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πανυτσίδης από την Κοζάνη, με επόπτες τους Καραθανάση (Αν. Αττικής) και Οικονόμου (Δυτ. Αττικής). 4ος ο Τσαγκαράκης από τα Χανιά. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.