Λισάντρο Σεμέντο: 15 γκολ και 15 ασίστ σε μια χρονιά

ΟΦΗ

Οι αριθμοί του Σεμέντο στην Ολλανδία και το ρεκόρ σε ασίστ και γκολ - το Capitano.gr σκιαγραφεί την πορεία του 23χρονου Πορτογάλου εξτρέμ που έρχεται για τον ΟΦΗ

Παίκτης του ΟΦΗ θα πρέπει να θεωρείται ο Ρικάρντο Σεμέντο. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, όπως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και ο 23χρονος εξτρέμ θα βρεθεί στο Ηράκλειο για τις υπογραφές. Άλλωστε, το Capitano.gr σας είχε προϊδεάσει για την απόκτηση ξένου εξτρέμ, το προηγούμενο διάστημα.

Η συμφωνία του ΟΦΗ με την Φορτούνα Σιτάρντ αφορά δανεισμό ενός έτους με δικαίωμα αγοράς του παίκτη με ένα συμφωνημένο ποσό στο τέλος του 2019. Μετά τον Τσιλιανίδη, η απόκτηση του Σεμέντο θα αποτελέσει την 2η στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Έτσι, όπως φαίνεται ο ΟΦΗ κλείνει μια ''τρύπα'' στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται κυρίως σε αυτή την θέση, όπως και στην αριστερή πλευρά.

Από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ο Πορτογάλος με ρίζες από Πράσινο Ακρωτήρι, έκανε ένα πέρασμα από την Αγγλική Ρέντινγκ, βρέθηκε στην Κύπρο για την ΑΕ Ζακακίου και τον Απόλλων Λεμεσού στη συνέχεια, πριν μετακομίσει στην Φορτούνα Σιτάρντ. Όλα αυτά μόλις στα 23 του χρόνια.

Semedo-756x422.jpg#asset:104749

Με την φανέλα της Ολλανδικής ομάδας πανηγύρισε την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας, όπου αγωνίστηκε φέτος. Συνολικά την χρονιά που πέρασε στην Eredivisie μέτρησε 28 συμμετοχές, σημείωσε 3 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Όμως, τα νούμερα αυτά δεν... λένε κάτι σε σχέση με εκείνα που κατέγραψε την χρονιά της ανόδου, δηλαδή τη σεζόν 2017-2018. Ο Σεμέντο ήταν από τους παίκτες που έκαναν την διαφορά καθώς πέρα από το 15 γκολ που σημείωσε, μοίρασε και 15 ασίστ, αριθμός ρεκόρ για τα Ολλανδικά δεδομένα.

Εκείνη την χρονιά ήταν δεύτερος στις ασίστ και τρίτος σκόρερ της κατηγορίας. Σε μια χρονιά που η Φορτούνα τερμάτισε 2η, με 81 γκολ σε 37 αγώνες (όλα βασικός), από τα οποία ο Σεμέδο ''συμμετείχε'' στα 30. 

Βέβαια, η Β' Ολλανδίας (Eerste) δεν είναι γνωστή για την ποιότητα των αμυντικών της. Είναι ένα πρωτάθλημα με αρκετές φάσεις και γκολ όπου οι επιθετικοί είναι οι... ευνοημένοι, μπορούν να κάνουν ευκολότερα καλούς αριθμούς σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση, όλα θα φανούν στο χορτάρι, αν δηλαδή ο Σεμέδο πρόκειται για έναν  παίκτη που μπορεί προσφέρει στον ΟΦΗ ή η πορεία του στην Ολλανδία αποτελεί το αγωνιστικό ''ταβάνι'' του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώνει εξτρέμ ο ΟΦΗ

Δείτε τον Σεμέδο εν δράσει

Πήρε Σεμέδο ο ΟΦΗ!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.