Super League: Θέλουν επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα

15:54 | 29/04/2020

Τι αποφασίστηκε στην -επεισοδιακή- τηλεδιάσκεψη της Super League

Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων στην -επεισοδιακή- τηλεδιάσκεψη της Superleague που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή», τόνισε ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου, με τις ΠΑΕ να αναμένουν πλέον το απόγευμα της Πέμπτης (18:00) τις ανακοινώσεις από τους Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκαν ξεκάθαρα δέκα ομάδες, οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρας, Άρης, Ατρόμητος, Βόλος, Ξάνθη, ΟΦΗ και Λαμία. Επίσης υπέρ τάχθηκε και η ΕΠΟ δια του εκπροσώπου της.

Έντονα αντίθετος με την επανεκκίνηση ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος, ενώ συμφώνησε μαζί του -για ιατρικούς λόγους- ο Δάρας από πλευράς Πανιωνίου: «Ας ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις και βλέπουμε...», ήταν η ατάκα του.

«Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιάννη Αλαφούζο.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης που εκπροσώπησε τον ΠΑΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει ξανά, αλλά πρότεινε να δοθεί ένα χρονικό όριο για εκκίνηση ομαδικών προπονήσεων και αν αυτό ξεπεραστεί τότε να διακοπεί το πρωτάθλημα.

Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του επί της ουσίας συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ: «Να ξεκινήσουμε ατομικές προπονήσεις. Αν δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις, τότε να διακόψουμε. Ας συντηρήσουμε την ελπίδα», υπογράμμισε.

Υπέρ της επιστροφής στη δράση ήταν και η πλευρά του ΟΦΗ που εκπροσωπήθηκε, ως είθισται, από τον Ηλία Πουρσανίδη,ο οποίος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις Ολλανδίας και Γαλλίας.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, η πλευρά του τόνισε ότι η εντολή της κυβέρνησης είναι ότι μπορεί να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε, ότι στη τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε επίσης η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, αλλά και η κατάργηση του -6 για τις αδειοδοτήσεις. Δηλαδή, σε αντίστοιχες περιπτώσεις Πανιωνίου (εφέτος) και Παναθηναϊκού (πέρυσι), θα υπάρχει μόνο μεταγραφικός περιορισμός.

Η τηλεδιάσκεψη άρχισε το πρωί της Τετάρτης με ιδιαίτερα επεισοδιακό τρόπο και εντάσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και δη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Γκαγκάτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτη ένταση στη τηλεδιάσκεψη, έξαλλος ο Λυσσάνδρου!

Τηλεδιάσκεψη: Ψήφισαν για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών

Αδειοδότηση: Εισήγηση για να καταργηθεί το -6

Η ατάκα Πουρσανίδη για τηλεοπτικά και επανέναρξη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.