«Λουκέτο» στα πρωταθλήματα εκτός Super League και Basket League!

SMS
20:04 | 31/10/2020

Διαβάστε τι θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη (03/10) - μόνο Superleague και Basketleague θα διεξάγονται κανονικά καθώς και οι Ευρωπαϊκοί αγώνες

O Νίκος Χαρδαλιάς και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσαν αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς πήρε πρώτος τον λόγο και σημείωσε ότι το δεύτερο κύμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και απαιτείται αποφασιστικότητα. Μάλιστα, έκανε λόγο για επιθετική έξαρση της πανδημίας, ενώ διευκρίνισε τα μέτρα για τον κορωνοϊό όσον αφορά τον αθλητισμό.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά διακόπτονται όλα τα πρωταθλήματα υπογραμμίζοντας πως στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από τους αγώνες για τη Superleague Interwetten και την Basket League, αλλά και τους αγώνες Champions League και Europa League.

Έτσι, θα επιτρέπονται οι αγώνες μόνο στη Super League 1 και στην Basket League καθώς επίσης και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών ομάδων στα δύο αθλήματα, μπάσκετ και βόλεϊ.

Η λύση αυτή προκρίθηκε καθώς στις συγκεκριμένες κατηγορίες. ακολουθούνται τα πρωτόκολλα σε συνεργασία με την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ και είναι εφικτή η ανίχνευση των κρουσμάτων.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες δηλαδή, στο μπάσκετ και κυρίως στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μπαίνει λουκέτο για ένα μήνα.

Όσον αφορά τις κίτρινες περιοχές - μεταξύ αυτών και στην Κρήτη οι προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, θα υπάρχει μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση με βάση τα Υγειονομικά πρωτόκολλα στους αγώνες και τις προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθλητισμός και νέα μέτρα: Τι ισχύει με τα πρωταθλήματα

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.