Λύστε πρώτα τα δικά σας προβλήματα

Απόψεις

Για τον γενικό διευθυντή του Εργοτέλη, Γιώργο Τουτζάρη, το πρόβλημα της Super League 2 είναι οι «κακοί δημοσιογράφοι»

Και να που οι απανταχού κακοί δημοσιογράφοι φταίνε και για τη Super League 2 και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το πρωτάθλημα.

Έτσι τουλάχιστον τονίζει ο Γιώργος Τουτζάρης με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή τη κριτική που ασκήθηκε τις τελευταίες μέρες στο σύνολο του Τύπου, πανελλαδικώς, για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος.

Ποστάροντας το κείμενο του Capitano.gr τη Δευτέρα ως ενδεικτικό άρθρο, ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ενδεικτικό άρθρο από τα πολλά που έχουν γραφτεί τελευταία.... Δύο απλά ερωτήματα στους απανταχού γνώστες των δεδομένων που επικρατούν στην SL2.... Εάν στην SL1 τα τρία τελευταία χρόνια τα έσοδα από την τηλεόραση ήταν 250 χιλιάδες ευρώ για κάθε ομάδα θα μπορούσατε να φανταστείτε την οικονομική εξαθλιωση της πλειοψηφίας των ομάδων;

Δεύτερο ερώτημα... Έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις αποφάσεις, στις συζητήσεις κ στο κλίμα που επικρατεί στη SL1?

Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας κ τις αποδεχόμαστε ως εκεί που μας αναλογεί αλλά κύριοι ήμαρτον, αν δεν σας αρέσει να μας βλέπετε τουλάχιστον μην ασχολείστε μαζί μας μόνο αρνητικά γιατί καταντάει ενοχλητικό κ προβοκατορικο, δυστυχώς για μερικούς υπάρχει κ ποδόσφαιρο κάτω από την SL1»

Χαιρόμαστε που ο κ.Τουτζάρης αποδέχεται τις ευθύνες των ίδιων των ομάδων της κατηγορίας αλλά, ας μας συγχωρέσει, δεν θα δεχθούμε να μας κουνάνε το δάχτυλο. Έλεος πια με τους κακούς δημοσιογράφους που φταίνε για όλα, τα ζήσαμε πάλι πρόσφατα με ατυχή σποτάκια που τσουβάλιασαν ένα κλάδο, ο οποίος κ.Τουτζάρη, για να ξέρετε, δέχεται μεγαλύτερα πλήγματα από τη Super League 2. Και ανεργία έχουμε και καθυστερήσεις σε πληρωμές αντιμετωπίζει η πλειοψηφία στον κλάδο και μέσα σε όλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που μας θέλει πάντα εξιλαστήρια θύματα για κάθε τι στραβό.

Να υπενθυμίσουμε μόνο -ενδεικτικό άρθρο από τα πολλά που έχουν γραφτεί τελευταία- το άρθρο της 26ης Μαϊου που τονίζαμε τα όσα αντιμετωπίζουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, γράφαμε: «Mια λίγκα που δημιουργηθεί σαν προθάλαμο της Superleague, με ιστορικές ομάδες, όμως πολύ σύντομα απαξιώθηκε. Τηλεοπτικά - γιοκ, προϊόν χαμηλής ποιότητας, άδειες εξέδρες, παίκτες σε απόγνωση και διοικήσεις εγκλωβισμένες. Αυτή είναι η κατάσταση στη Λίγκα από την ημέρα της ίδρυσης της, μέχρι σήμερα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ήρθε και η πανδημία και... έδεσε. Μια κατηγορία που πραγματικά βρίσκεται στον ''αέρα''. Οι τηλεδιασκέψεις των ομάδων μπορεί να αποφάσισε επανέναρξη, όμως ούτε τα στάδια - γήπεδα είναι υγειονομικά σε θέση να δεχτούν τις ομάδες, ούτε υπάρχουν πόροι για τα απαραίτητα τεστ.»

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε κι άλλα πολλά, εν είδει αυτοπροβολής για να αποδείξουμε πόσο σούπερ ντούπερ σάιτ είμαστε, δεν το κάνουμε γιατί δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι κάποια στιγμή οι ομάδες και οι παράγοντες πρέπει να δουν πέρα από το δέντρο, στο βάθος, στο δάσος. Εκεί που βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα.

Όταν σταματήσετε να βλέπετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και όταν συνειδητοποιήσετε άπαντες ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι το πρόβλημα που έχετε να αντιμετωπίσετε, τότε -ίσως- η Super League 2 αποκτήσει την αίγλη που της αναλογεί και τους επικεφαλής που πρέπει για να λυθούν τα -όντως- πολύ σοβαρά θέματα της κατηγορίας. Λύστε πρώτα τα δικά σας προβλήματα και μετά ευχαρίστως να συζητήσουμε γι' αυτά που σας δημιουργούν οι (πάντα κακοί) δημοσιογράφοι. Και να μάθουμε, επιτέλους, πώς ορίζετε τους «καλούς δημοσιογράφους». Σε αντίθετη περίπτωση, το facebook πάντα θα είναι ο χώρος της επικοινωνιακής σας πολιτικής και η Λίγκα θα εκπροσωπείται από προέδρους που η μοναδική τους προσφορά είναι οι καθημερινές, ανούσιες, συνεντεύξεις σε διάφορα Μέσα. «Όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, σεβόμενοι την ιστορία όλων των συλλόγων, περισσότερο από κάθε είδους wannabe παράγοντες της κατηγορίας που εμφανίζονται ως φωτοβολίδες στην ποδοσφαιρική μας κανονικότητα.

Γιατί κι εμείς αυτό θέλουμε, να βλέπουμε ποδόσφαιρο και κάτω από τη Super League 1 (το οποίο πολλές φορές είναι πιο θεαματικό από αυτό των λεγόμενων «μεγάλων). Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Την οποία Super League 1, ειρήσθω εν παρόδω, οι δημοσιογράφοι περνούν «γενιές 14». Σε τέτοιο βαθμό που αν το έκαναν και για τη δεύτερη κατηγορία, πιστέψτε μας, δεν θα αντέχατε. Και θα μας αποκαλούσατε, πάλι, προβοκάτορες...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.