Λύστε τα χέρια του Νιόπλια

Απόψεις

Ο ΟΦΗ θέλει μεταγραφές και δουλειά. Δεν το λέμε εμείς, τα φιλικά το «φώναξαν».

Ο ΟΦΗ πήγε στον Βόλο για να δώσει συνέχεια στα φιλικά της Ολλανδίας. Και την έδωσε. Κυριολεκτικά. Καμία βελτίωση, τίποτε διαφορετικό και μία προβληματική εικόνα που τείνει να γιγαντωθεί όσο δεν συνεχίζονται οι μεταγραφές και όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει στην έναρξή του. Κι αυτό που δεν θέλει ο ΟΦΗ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι εσωστρέφεια και μεμψιμοιρία.

Τα φιλικά είναι για να βλέπεις τις αδυναμίες σου, τα λάθη σου, να βελτιώνεις τα πλεονεκτήματα, να ετοιμάζεσαι για τα επίσημα. Ο ΟΦΗ, αν αναλογιστούμε ότι το τουρνουά του Βόλου είναι πρόβα τζενεράλε για τα επίσημα, χρειάζεται δουλειά. Όχι μόνο από τον Νιόπλια, αλλά από τους ανώτερούς του.

Ο Νιόπλιας το είπε λίγο πριν από την αναχώρηση από την Ολλανδία, το επανέλαβε το βράδυ της Κυριακής: ο ΟΦΗ έχει ελλείψεις και πρέπει να καλυφθούν σε αυτές τις περίπου 15 μέρες που απομένουν μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Μόνο που με τις έως τώρα εμφανίσεις δεν δείχνει μόνο ότι χρειάζεται ενίσχυση, αλλά φαίνεται να μη παίρνει τίποτε από τα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα. Αν βγάλουμε από την εξίσωση τους Επασί και Πασαλίδη, που σίγουρα είναι τα κέρδη του ΟΦΗ μέχρι στιγμής, δεν βλέπουμε κάποια πρόοδο, κάτι διαφορετικό.

Φαν Ντάινεν και Καμάου δεν βοήθησαν την Κυριακή και αυτός είναι ένας λόγος που ο ΟΦΗ δεν έχει δημιουργία στο παιχνίδι του και δεν μπορεί να γίνει απειλητικός. Τα «φτερά» δεν βοηθούν και ο Νιόπλιας προσπαθεί να βρει λύσεις. Είτε με το κάθετο ποδόσφαιρο στον άξονα είτε με τις βαθιές μπαλιές. Είτε με τις εμπνεύσεις Νέιρα και ντε Γκουζμάν, τις οποίες ειρήσθω εν παρόδω δεν είδαμε παρά μόνο το εκπληκτικό γκολ του Νέιρα που λογίζεται ως έμπνευση όχι μόνο της στιγμής, αλλά και του ταλέντου του.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, αυτό που ήθελε το πέτυχε. Έδωσε δυνατά φιλικά, αναμετρήθηκε κυρίως με τις δυνάμεις του και έκανε τον απολογισμό περίπου 2 εβδομάδες πριν τα επίσημα. Και ο απολογισμός «λέει» ότι υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και ανισορροπίες στο ρόστερ. Και τα δύο τα είπε δημοσίως πρώτος ο Νιόπλιας, ο οποίος περιμένει να συμπληρωθεί το ρόστερ, να δει όλο το υλικό και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Γιατί αυτός θα είναι, ακόμα μία φορά, που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Οι επικεφαλής, λοιπόν, έχουν χρέος να τον βοηθήσουν και να του κάνουν τη δουλειά του πιο εύκολη και συνάμα να φτιάξουν έναν ΟΦΗ που θα είναι αντάξιος των στόχων που έθεσε ο Μηνάς Λυσάνδρου: πλέι οφ και όσο πιο ψηλά γίνεται στο κύπελλο.

Η καταστροφή δεν ήρθε και χρόνος υπάρχει. Και προπονητής υπάρχει για να «τρέξει» την ομάδα όταν γίνουν οι προσθήκες ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη. Τώρα το «μπαλάκι» πάει εκεί που πρέπει. Ο ΟΦΗ χρειάζεται μεταγραφές. Ποιοτικές, ενδεκαδάτες, που θα τον κάνουν ελκυστικό και θα δώσουν λύσεις στον Νιόπλια. Να συμπληρωθεί το παζλ, να σταματήσει η γκρίνια, να αρχίσει η πραγματική δουλειά. Δεν το λέμε εμείς, τα φιλικά το «φώναξαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόλος-ΟΦΗ 2-1

Νιόπλιας: «Έχουμε ελλείψεις, θέλουμε δουλειά»

Πότε είναι το επόμενο φιλικό του ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.