«Μαγαζί-γωνία» και μεταγραφές από το «πάνω ράφι»

Απόψεις

Τι σημαίνει η επικείμενη απόκτηση του Κοσμά Τσιλιανίδη και πώς αλλάζει το στάτους του ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ έκανε... ποδαρικό στις μεταγραφές για τη νέα σεζόν με μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ενθουσιασμό. Έκπληξη γιατί το όνομά του δεν είχε κυκλοφορήσει και ενθουσιασμό γιατί πρόκειται για έναν ταλαντούχο και ποιοτικό ποδοσφαιριστή.

Το άκουσμα της είδησης ότι ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον Κοσμά Τσιλιανίδη προκάλεσε ουκ ολίγα σχόλια. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που βρισκόταν στο στόχαστρο του λεγόμενου Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη του Παναθηναϊκού (ήταν προσωπική επιλογή του Γιώργου Δώνη), αλλά ο ίδιος επέλεξε τον ΟΦΗ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά, αλλάζει το στάτους της κρητικής ομάδας που όχι μόνο «ψώνισε» στο μεταγραφικό παζάρι από το «πάνω ράφι», αλλά δείχνει ότι πλέον αποτελεί για τους παίκτες πρώτη επιλογή.

Η σιγουριά, η διοικητική σταθερότητα, οι άνθρωποι που είναι επικεφαλής στην ΠΑΕ, το όλο πρότζεκτ, η διαφορετική ματιά, η σύγχρονη ποδοσφαιρική αντίληψη και πάνω απ' όλα ο Μιχάλης Μπούσης, φέρνουν τον ΟΦΗ σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με άλλες ομάδες. Για παίκτες σαν τον Τσιλιανίδη ο Όμιλος δεν αποτελεί απλώς μία ακόμα ομάδα στο βιογραφικό τους, αλλά το επόμενο βήμα, η εξέλιξη στην καριέρα τους.

Ο Τσιλιανίδης ενίσχυει το ιματζ του ΟΦΗ, αλλά και το ελληνικό του στοιχείο. Ενισχύει και το μέλλον του, αφού είναι 25 χρονών και μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των ποδοσφαιριστών που η κρητική ομάδα θα βασίσει το μέλλον της. Δεν είναι τυχαίο ότι στην μανατζερική και ποδοσφαιρική πιάτσα, μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός κλείνει στον Όμιλο, η πιο συνηθισμένη ατάκα που ακούστηκε ήταν «έλα ρε!»

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης δείχνει και το δρόμο για τις επόμενες μεταγραφές. Τόσο Ελλήνων όσο και ξένων. Στην κρητική ΠΑΕ φροντίζουν να επενδύουν στο μέλλον -με περιπτώσεις όπως αυτή του Φερέιρα- αλλά πηγαίνουν και στα σίγουρα όπως σε αυτή την περίπτωση. Εκτός αυτού, με τέτοιες μεταγραφές ανοίγουν οι πόρτες και για τους επόμενους, επιπέδου Τσιλιανίδη, που βλέπουν με πολύ καλύτερη, πλέον, προοπτική τον ΟΦΗ.

Η αγωνιστική αξία του 25χρονου μεσοεπιθετικού είναι δεδομένη. Οπως δεδομένο είναι και το γεγονός ότι ο ΟΦΗ κερδίζει ξανά τη χαμένη του αίγλη. Όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Γίνεται ξανά, αυτό που λέμε, «μαγαζί-γωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ο Τσιλιανίδης για τον ΟΦΗ

Οταν ο Τσιλιανίδης «πλήγωσε» τον ΟΦΗ

Παράσχος στο Capitano.gr: «Ο Τσιλιανίδης θα βοηθήσει πολύ τον ΟΦΗ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.