Μαντσίνι για τις δηλώσεις Μπάτζιο και το ντόπινγκ: «Αυτά συμβαίνουν σε όλους»

20:45 | 19/01/2023

«Αυτά συμβαίνουν σε όλους, σε αυτούς που παίζουν και σε εκείνους που δεν παίζουν, από απλούς ανθρώπους μέχρι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Βιάλι θα μείνει αθάνατος στη μνήμη»

«Αυτά συμβαίνουν σε όλους, σε αυτούς που παίζουν και σε εκείνους που δεν παίζουν, από απλούς ανθρώπους μέχρι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Βιάλι θα μείνει αθάνατος στη μνήμη». Είναι η -έμμεση- απάντηση του 58χρονου Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή, Ρομπέρτο Mαντσίνι, ο οποίος γνώρισε τον Βιάλι από την ηλικία των 16 ετών, στις πρόσφατες δηλώσεις του Ντίνο Μπάτζιο, σχετικά με το ντόπινγκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

«Δεν έχω ιδέα τι συνέβη και πόσο θα μπορούσε να έχει επηρεάσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν γίνονται δηλώσεις όπως αυτή», πρόσθεσε ο Μαντσίνι.

Ο Ιταλός πρώην διεθνής, μιλώντας στο TV7, άφησε να εννοηθεί μία πιθανή «σύνδεση» του πρόσφατου θανάτου των Τζιανλούκα Βιάλι και Σίνισα Μιχαϊλοβιτς με το ντόπινγκ εκείνης την εποχής, ενώ λίγο μετά διευκρίνισε στην "Gazzetta dello Sport", ότι αναφέρθηκε σε «νόμιμα συμπληρώματα», προσθέτοντας πάντως ότι «είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι φαρμακευτικές ουσίες που ελήφθησαν εκείνη την περίοδο».

Επίσης, ο 52χρονος Ρουμάνος πρώην διεθνής επιθετικός, Φλόριν Ραντουτσόιου, ο οποίος αγωνίστηκε με Μπάρι, Μπρέσια και Μίλαν στη Serie A, παραδέχτηκε ότι «πήρε σταγόνες ροζ υγρού και μερικά χάπια», χωρίς να γνωρίζει τι έπαιρνε. Δήλωσε ανακουφισμένος μετά την επικοινωνία που είχε με τον τότε γιατρό της Μπρέσια, Φάμπιο Ντε Ναρντ, αφού «μου είπε ότι ήταν βιταμίνες».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.