Μαρινάκης: «Ο Γκέραρντ γνώριζε τι σε απασχολούσε χωρίς να του το πεις»

17:45 | 02/01/2019

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα contra.gr, ο Πέτρος Μαρινάκης θυμάται τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον σπουδαίο ΟΦΗ των 90s και αναφέρεται στη νέα προσπάθεια με τον Μιχάλη Μπούση.

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης του προπονητή της Νίκης Σητείας:

«Εγώ είμαι παιδί του ΟΦΗ, στους Ερασιτέχνες, στις αλάνες, από εκεί άρχισα. Ήταν τότε ο Γκέραρντ, με είδε μαζί με τον Άρη τον Βασιλείου και τον Γιώργο Παρασύρη και με ανέβασαν στην πρώτη ομάδα. Ο Βασιλείου ήταν βοηθός και ο Παρασύρης γυμναστής. Από νωρίς στα δύσκολα».

«Έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι Βασιλείου και Παρασύρης, αλλά ο Μίστερ ήταν αυτός που όρισε την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Τους ευχαριστώ όλους και πιστεύω ότι ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη τους. Ο Γκέραρντ μάς επηρέασε. Ήταν πρότυπο και όταν έχεις κάποιον πρότυπο προσπαθείς να του μοιάσεις. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ποδοσφαιριστές που δούλεψαν με τον Μίστερ έγιναν στη συνέχεια προπονητές.

Ο Γκέραρντ ήταν οικογένεια, ήταν δεύτερος πατέρας μου. Όχι μόνο για μένα, αλλά για πολλούς ποδοσφαιριστές. Ήταν προπονητής και ψυχολόγος. Ήξερε πότε θα σου μιλήσει, ήξερε πότε θα σε αγνοήσει, ήξερε πότε θα σε πιέσει, πότε θα σε αφήσει εκτός αποστολής. Γνώριζε τι σε απασχολούσε χωρίς να του το πεις! Πολλές φορές πριν προλάβουμε να πάμε στο γραφείο του για να του πούμε κάτι που μας απασχολούσε, ερχόταν και μας έπιανε αυτός!

Ήξερε τα πάντα για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Θα το έχεις ακούσει ξανά ότι πήγαινε τα βράδια στα σπίτια των παικτών όχι για να κάνει έφοδο, αλλά για να μιλήσουν. Ένα βράδυ με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «Πέτρο, έχεις ουίσκι να περάσω; Έρχομαι». Υπάρχουν τόσα πράγματα που μου έχει πει, τόσες συμβουλές και δεν τις έχω κρατήσει δυστυχώς. Πολλά θα έπρεπε να έχω κρατήσει από αυτά που μου έλεγε.

Ο Μιχάλης Μπούσης θα κινηθεί σε λογικά πλαίσια. Δεν θα κάνει σπατάλες. Θα προσπαθήσει με ένα νορμάλ μπάτζετ να φτιάξει μια καλή ομάδα, όπως τότε. Και φυσικά ελπίζω να το κάνει. Όλο αυτό το πρότζεκτ φαίνεται καλό. Μπήκαν παιδιά που ξέρουν από ποδόσφαιρο και εννοείται πως χρειάζονται εμπιστοσύνη και χρόνο. Και ο Ηλίας Πουρσανίδης και οι Σαμαράδες είναι άνθρωποι που ξέρουν. Ο Γιάννης Σαμαράς έχει δείξει στο παρελθόν τι μπορεί να κάνει στις Ακαδημίες. Έχει και ένα μεγάλο προσόν που σου είπα πριν, δεν μιλάει πολύ. Του αρέσει να δουλεύει και να αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Φυσικά και θα ήμουν ανοιχτός να συμμετάσχω σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Ο ΟΦΗ είναι κομμάτι της καρδιάς μου, πάντα είμαι ανοιχτός να βοηθήσω».

Πηγή:
contra.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.