Oι μεταγραφές Ιανουαρίου «ξελασπώνουν» τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο ετοιμοπόλεμος Μπάκιτς που άλλαξε το κέντρο του ΟΦΗ, η παρουσία του Φελίπε και οι δύο σερί επιτυχημένες -χειμερινές - μεταγραφικές περίοδοι

Σε αντίθεση με την πρώτη μεταγραφική περίοδο της εποχής Μπούση, όπου τον Ιανουάριο του 2018 ο ΟΦΗ ενισχύθηκε με αρκετές προσθήκες, οι επόμενες χειμερινές περίοδοι είχαν διαφορετική στόχευση. Ο ΟΦΗ μπορεί κάθε χρόνο να προχωράει σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και πολλά διαφορετικά πρόσωπα, όμως οι όποιες μεταγραφές γίνονται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έτσι, έπειτα από τις κάμποσες προσθήκες τον Γενάρτη του 2019 (Γιακουμάκης, Βαζ, Ναμπί κτλ), η κρητική ομάδα τον Ιανουάριο του 2020 έκανε μόλις δύο (Βίκτορ, Βαφέας), το 2021 απέκτησε μόνο τον Καστάνιος, το 2022 δανεικό τον Λουίζ Φελίπε καθώς και τον Μπουζούκη ενώ φέτος προχώρησε σε 4+1 προσθήκες. Ο Λουίζ Φελίπε επέστρεψε, οι Μοσκέρα - Γκρόνινγκ ήρθαν να ενισχύσουν το επιθετικό κομμάτι, ο Χριστογεώργος σαν 2ος τερματοφύλακας ενώ η έλευση του Μάρκο Μπάκιτς απέδειξε ότι για 2η σερί σεζόν ο Ιανουάριος έκανε διαφορά στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ κινήθηκε έξυπνα, έβαλε στη ''μηχανή'' του έναν ετοιμοπόλεμο χαφ και αναμφισβήτητα ο Μπάκιτς είναι ο MVP του 2023 για την κρητική ομάδα. Από τα μέσα Ιανουαρίου και έπειτα, ο Μαυροβούνιος έχει αγωνιστεί σε 14 ματς, τα 12 ως βασικός, έχει σκοράρει 3 γκολ και έχει προλάβει να μοιράσει 2 ασίστ. Το βασικότερο, ότι ο Μάρκο Μπάκιτς κάνει την διαφορά στα χαφ, δίνει άλλο αέρα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του ΟΦΗ ενώ έκανε άπαντες να σηκωθούν από τις καρέκλες τουςωστην άψογη εκτέλεση φάουλ του Σαββάτου, απέναντι στον Ιωνικό. Μαζί με την αγωνιστικότητα του Φελίπε, ειναι οι κύριοι λόγοι της πορείας της ομάδας του Νταμπράουσκας, το 2023.

Αυτή είναι η 2η σερί μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου που ο ΟΦΗ με τις προσθήκες βελτιώνεται αρκετά. Θυμίζω ότι πέρυσι (2022), στην πρώτη παρουσία του Φελίπε στην ομάδα, ο Βραζιλιάνος έκανε την απόλυτη διαφορά με τα 9 γκολ του σε 13 εμφανίσεις δείχνοντας τι έλειπε από την ομάδα.

Αμφότεροι (Μπάκιτς - Φελίπε) πλέον στην ίδια ομάδα, για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Μια διαφορετική συνθήκη για δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αλλάξουν το status ενός αγώνα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.