Ο Μπάκιτς, η ρήτρα και η ευκαιρία που άρπαξε ο ΟΦΗ

SMS

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις με την Μπούντουτσνόστ, η ρήτρα με τους Μαυροβούνιους και η win-win συνθήκη που εκμεταλλεύτηκε η κρητική ομάδα

Στο Ηράκλειο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Μάρκο Μπάκιτς για να αποτελέσει μέλος του ΟΦΗ. Εκτός απροόπτου, ο Μαυροβούνιος θα γίνει η δεύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου, ένα όνομα που ''μπήκε'' ξαφνικά στην επικαιρότητα, όμως στην πραγματικότητα ο Νταμπράουσκας είχε σκανάρει την περίπτωση του εδώ και καιρό. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ.

Ήταν γνωστό ότι έπειτα από τις λύσεις συμβολαίων με Στάικο και Μπουζούκη, ο ΟΦΗ έψαχνε έναν κεντρικό - αμυντικό χαφ να καλύψει τα κενά στον άξονα. O Μπάκιτς είναι περισσότερο κεντρικός και επιθετικός χαφ, παρά αμυντικός. Περισσότερo 8-10αρι, παρά 6-8αρι, κάπως έτσι.

Ο Μαυροβούνιος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα της χώρας του, στην Μπουντούσνοστ, μετρώντας πέντε γκολ και μία ασίστ σε 12 συμμετοχές, ενώ o 29χρονος δεξιοπόδαρος χαφ έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα των Τορίνο, Φιορεντίνα, Σπέτσια, Μπελενένσες, Μπράγκα, Αλκορκόν και της βέλγικης Μουσκρόν.

Η ρήτρα και η 15η Ιανουαρίου

Το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου βρίσκεται σε.... χειμερία νάρκη από τις αρχές Δεκέμβρη, όπως κάθε χρόνο, επιστρέφοντας έπειτα από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Μπουντούσνοστ ισοβαθμεί στην κορυφή με την πρωταθλήτρια τα τελευταία 2 χρόνια Σουτιένσκα, οι δυο τους σχεδόν μονοπωλούν τους τίτλους την τελευταία δεκαετία, η Μπουντούσνοστ έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα. O Mπάκιτς έπειτα από 4 χρονιές στην Μουσκρόν, η τελευταία στην Β' κατηγορία, επέλεξε να επιστρέψει στην πατρίδα του με την φανέλα της ομάδας από την Ποντγκόριτσα.. Έπαιξε 14/17 παιχνίδια, σημείωσε 5 γκολ, από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του γκρουπ.

Παίκτης των γαλανόλευκων από τον Σεπτέμβριο, είχε συμφωνία - ρήτρα με την ομάδα του να αποχωρήσει από τον σύλλογο έως της 15 Ιανουαρίου του 2023 σε ομάδα του εξωτερικού χωρίς χρήματα. Ο ΟΦΗ είχε μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή αρκετό καιρό πριν, ο παίκτης ειδοποίησε τους Μαυροβούνιους πριν την συγκεκριμένη ημερομήνια, ήταν από την αρχή ''ζεστός'' για την μεταγραφή και κάπως έτσι όλα τελείωσαν σχετικά γρήγορα.

Αυτή η ρήτρα - deadline, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε μπει με στόχο αφενός η ομάδα να έχει αρκετό διάστημα για να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που φύγει ως ελεύθερος, ενώ από την πλευρά του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή θα επιθυμούσε να παραμείνει ελκυστικός σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Μια κατάσταση win - win που όπως όλα δείχνουν εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ που αποκτά ελεύθερο έναν διεθνή 29χρονο χαφ, μα πάνω από όλα, έναν... ετοιμοπόλεμο ποδοσφαιριστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ: Στο Ηράκλειο για τις υπογραφές ο Μπάκιτς

Η «καρτέλα» του Μπάκιτς: Το βιογραφικό του νέου χαφ του ΟΦΗ

Παίρνει Μπάκιτς ο ΟΦΗ!

Ο Μπάκιτς και ο... νονός Τζουγκάνοβιτς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.