Μάθε παιδί μου άμυνα…

SMS
10:09 | 28/02/2019

Ο ΟΦΗ καλείται να βελτιώσει το κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας του και να πετύχει κόντρα στην Λάρισα κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη στο πρωτάθλημα.

Με 8 «τελικούς» ν’ απομένουν ο Όμιλος είναι ανάγκη να δείξει θεαματική βελτίωση στα μετόπισθεν, προκειμένου ν’ αυξήσει τις πιθανότητες για παραμονή. Έχοντας δεχτεί έως τώρα 37 γκολ ο ηρακλειώτικος σύλλογος έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της Super League και το παθητικό του είναι καλύτερο μόνο από του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος έχει 38.

Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα το πρόβλημα των «ασπρόμαυρων», αν και αυτό έχει να κάνει με την εν γένει αμυντική συμπεριφορά του ΟΦΗ και σίγουρα χρειάζεται ομαδική δουλειά. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί απόλυτα λογικά ότι αφού δεν υπήρξε πρόοδος μέχρι σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί από’ δω και στο εξής.

Είναι, ωστόσο, τεράστια ανάγκη για τον ΟΦΗ να παρουσιάσει διαφορετικό «πρόσωπο» στο συγκεκριμένο κομμάτι, ώστε να δει λιγάκι πιο αισιόδοξα τη «μάχη» για τη σωτηρία. Την Κυριακή (03/03), εξάλλου, θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στα προηγούμενα παιχνίδια του την τρέχουσα περίοδο.

Κόντρα στους Θεσσαλούς φυσικά το πρωταρχικό ζητούμενο είναι η νίκη, αλλά ο ΟΦΗ αν κρατήσει το μηδέν πίσω, θα είναι η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που δε θα έχει δεχτεί γκολ από αντίπαλο στα παιχνίδια και των δύο γύρων. Η συνάντηση στην Λάρισα είχε ολοκληρωθεί 0-0 και έτσι υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο.

Μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, άλλωστε, ο ΟΦΗ έχει τη δυνατότητα να φτάσει σ’ αυτό το επίτευγμα μονάχα απέναντι στην ΑΕΛ και την ερχόμενη αγωνιστική στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο, που φανερώνει πόσο πολύ... πονάει στην άμυνα ο Όμιλος. 

 

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.