Μαύρα χάλια…

18:01 | 23/09/2018

Ο ΟΦΗ υπέφερε από τα λάθη του για άλλη μια φορά και γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Ξάνθη.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν τα κατάφερε ούτε στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Και το χειρότερο είναι πως σε ακόμη μία συνάντηση «προδόθηκε» από τον ίδιο του τον εαυτό. Η αμυντική του λειτουργία ήταν προβληματική και τείνει να εξελιχθεί σε… αθεράπευτη ασθένεια για τους «ασπρόμαυρους».

Ο ΟΦΗ «πλήρωσε» και πάλι τα λάθη του, καθώς «πρόσφερε» εύκολα γκολ στον αντίπαλο. Και όταν βρέθηκε να… κυνηγάει, δεν είχε τις λύσεις για να «επιστρέψει» στη συνάντηση. Ο Νίκος Παπαδόπουλος άλλαξε σχηματισμό στο συγκρότημά του και επέλεξε ένα 4-4-2.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά χρησιμοποιήθηκαν οι Κυριακίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Κοιλιάρας.

Οι Μεγιάδο και Παπαστεριανός έπαιξαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Πλατέλλας, ενώ οι Βουό και Αραβίδης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Πολύ καλύτερος…

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα. Είχαν την κατοχή και έψαχναν τρόπους να φτάσουν απέναντι από την εστία του Ζίφκοβιτς. Η αναγκαστική αλλαγή του Παπάζογλου στο 9’ δεν έφερε αλλαγές στην τακτική, αλλά μόνο στα πρόσωπα, αφού τη θέση του στα μετόπισθεν πήρε ο Κομεσίδης.

Στο 21’ η κεφαλιά του Βουό, μετά τη σέντρα του Πλατέλλα ήταν άστοχη, όμως ο Ιβοριανός δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από τον Λισγάρα, ωστόσο ο Παπαπέτρου θεώρησε ότι δεν υπήρξε πέναλτι, σε μια φάση, που κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί παράβαση.

Ο Όμιλος συνέχισε την πίεση του, καθώς είχε κυριαρχήσει στα χαφ και στην επίθεση ο Βουό κέρδιζε όλες τις «μάχες». Στο 25’, μάλιστα, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Αραβίδη.

Μία από τα ίδια

Τα λάθη, πάντως, και οι αδράνειες στοίχισαν σε ακόμη ένα ματς για τους φιλοξενούμενους. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 28’. Πρώτα ο Σαρπόνγκ «έκλεψε» από τον Παπαστεριανό στη μεσαία γραμμή, βγήκε τετ α τετ, όμως Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ. Ο Σαρπόνγκ το εκτέλεσε και ο… ξεχασμένος Γέντρισεκ στο πρώτο δοκάρι σημείωσε το 1-0 για το σύνολο του Ράσταβατς, που μέχρι τότε δεν είχε απειλήσει καθόλου.  Και αν πίστευε κάποιος ότι η άσχημη αγωνιστική συμπεριφορά δε θα συνεχιζόταν, είναι μάλλον γελασμένος…

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ισοφαρίσει, είχε μια καλή στιγμή με τον Κουτσιανικούλη, αλλά στο 40’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Ο Καμαρά ουσιαστικά προσπάθησε να διώξει, η τοποθέτηση των στόπερ ήταν κακή και ο Γέντρισεκ βρέθηκε.. χωρίς να το καταλάβει μπροστά από τον Σωτηρίου και αφού τον πέρασε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Χωρίς αντίδραση…

Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν ξανά… από το πουθενά με δύο γκολ στην… πλάτη και έτσι ήταν δύσκολο να βγάλουν αντίδραση. Στο 49’, βέβαια, ο Ποτουρίδης πλησίασε στο γκολ, όμως δε σημάδεψε σωστά. Οι νικητές, από τη μεριά τους, ήταν πλέον πιο απελευθερωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κρατούσαν με άνεση το υπέρ τους προβάδισμα. Και αφού, μάλιστα, ο Πλατέλλας έχασε την τεράστια ευκαιρία να μειώσει στο 72’, μετά την πάσα του Νέιρα, όλα έδειχναν να γέρνουν στην πλευρά της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μεγάλη φάση με τον Κάστρο, αλλά στο 87’ ο Κοβάσεβιτς με ωραία εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 3-0.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Σαρπόνγκ (80’ Κάστρο), Καμαρά, Κίκε (61’ Ντε Λούκας), Σοφιάν, Κοβάσεβιτς (88’ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κουτσιανικούλης (68’ Νέιρα), Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Παπάζογλου (9’ λ.τρ. Κομεσίδης 46’ Νάστος), Μεγιάδο, Ποτουρίδης.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.