Μαυρωτάς: «Δεν θέλουμε να ανοίξουμε έναν αθλητισμό της παιδικής χαράς»

16:40 | 05/02/2021

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, προανήγγειλε το άνοιγμα του αθλητισμού σταδιακά από τα τέλη Φεβρουαρίου, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ανευρεθούν εκείνοι οι κανόνες που θα παράσχουν τη δυνατότητα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης που έχει ανάγκη ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

«Έχει σημασία να αντιληφθεί ο κόσμος και όσοι παίρνουν τις αποφάσεις, ότι δεν θέλουμε να ανοίξουμε έναν αθλητισμό της παιδικής χαράς αλλά έναν οργανωμένο αθλητισμό ο οποίος έχει δώσει εξετάσεις το τελευταίο τρίμηνο και έχει δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει με κανόνες, ελέγχους και πειθαρχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι έχει προχωρήσει ο προγραμματισμός σχετικά με την επόμενη μέρα του αθλητισμού και πως υπάρχει ένας οδικός χάρτης που αφορά στο τι θα πρέπει να ξεκινήσει σε πρώτη φάση, όπως για παράδειγμα να ανοίξουν αθλήματα με υπαίθριες εγκαταστάσεις και με ατομικές προπονήσεις.

«Έχουμε υπολογίσει ποιες είναι οι ενδεδειγμένες χωρητικότητες προκειμένου να ξεκινήσουν οι όποιες δραστηριότητες, τα κολυμβητήρια, τα γυμναστήρια, κλπ, δηλαδή πόσα άτομα θα πρέπει να υπάρχουν ανά τετραγωνικό, ποια αθλήματα θεωρούνται high-risk, medium-risk, low-risk, και τι θα πρέπει να γίνει σε κάθε ένα από αυτά».

Όπως εξήγησε, μελετάται ένα σχέδιο που αφορά στο πως μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα ελέγχου Covid-19, όπου βάσει μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, όπως γίνεται για παράδειγμα στην εκπαίδευση, να υπάρχει ένας δειγματοληπτικός έλεγχος της πορείας της πανδημίας στον αθλητικό χώρο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.