Με «καταδρομικό» τρόπο ξεκινούν εμβολιασμούς στην Κρήτη οι κινητές μονάδες

19:23 | 02/07/2021

Η αρχή γίνεται από την περιοχή της Μεσαράς - Θα μεταβαίνουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές

Με "καταδρομικό" τρόπο και με στόχο να προχωρήσει όσο το δυνατό πιο γρήγορα και σε αυξημένα ποσοστά ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Κρήτη, "πιάνουν δουλειά" την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητές μονάδες, στις οποίες αναφέρθηκε κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η έναρξη θα γίνει από το Τυμπάκι του δήμου Φαιστού την ερχόμενη Τρίτη, 6 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κινητές μονάδες , θα μεταβαίνουν και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με στόχο τη δημιουργία τείχους προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Μετά την επίσημη πρώτη στην κεντρική πλατεία του Τυμπακίου, την ερχόμενη Τρίτη, κινητές μονάδες εμβολιασμού θα βρίσκονται την επομένη, Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στον Ζαρό του δήμου Φαιστού και στο Θραψανό του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Το πρόγραμμα των εμβολιασμών συγκροτείται από την Υγεινομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τους δημάρχους, τον Ιατρικό Σύλλογο και άλλους φορείς.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η διοικήτρια της ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στις κοινωνικές ή σε όποιες άλλες υπηρεσίες ο κάθε δήμος έχει ορίσει, ώστε να δηλώνουν τα στοιχεία τους, ή τα στοιχεία των ατόμων που έχουν υπό την φροντίδα τους. Στην συνέχεια, θα εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος κατά περιοχή αριθμός εμβολίων και οι κινητές μονάδες θα προχωρούν σε αυθημερόν εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές του νησιού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.
Μετά την ανακοίνωση, την Πέμπτη, από τον ΕΟΔΥ έντεκα νέων κρουσμάτων του ινδικού στελέχους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα καταγεγραμμένων περιπτώσεων της συγκεκριμένης μετάλλαξης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου στις τριάντα, οι ειδικοί «κρούουν» το καμπανάκι του κινδύνου. Τα τριάντα αυτά κρούσματα, θα πρέπει να σημειωθεί, αναφέρονται σε παρελθόντα χρόνο και, πάντως, στην περίοδο πριν από τις 21 Ιουνίου.

Δεκαπεντάχρονοι μαθητές με «Δέλτα»
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και τα τελευταία έντεκα κρούσματα «Δέλτα» αφορούν στην πλειοψηφία τους άτομα κάτω των τριάντα ετών, όμως, ανάμεσά τους είναι δύο μαθητές δεκαπέντε ετών, ενώ ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι εβδομήντα ετών. Όπως εξηγεί στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, οι αριθμοί που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, το επιθετικό ινδικό στέλεχος κερδίζει έδαφος έναντι του βρετανικού που επικρατούσε μέχρι πρότινος στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον, πλέον, επικεντρώνεται στις επόμενες εβδομαδιαίες ανακοινώσεις του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που θα αποτυπώσουν την παρούσα κατάσταση.

Πρώτη νοσηλεία ύποπτου κρούσματος «Δέλτα»

Την ίδια ώρα, στην κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από την Τετάρτη, το πρώτο ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης «Δέλτα», Πρόκειται, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, για μια γυναίκα ενενήντα ενός ετών, στενή επαφή κρούσματος, η οποία είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται προληπτικά από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Πηγή: ertnews.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.