Με τέτοιο Βαφέα δεν έχασε ποτέ κανείς

Απόψεις

Η νοοτροπία του 23χρονου αμυντικού του ΟΦΗ αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι Όμιλος αποτελεί ευκαιρία ζωής για τον Νίκο Βαφέα, οπότε η παρουσία του και μόνο στο ρόστερ είναι κάτι σημαντικό για τον ίδιο.

Αυτό, ωστόσο, δεν μειώνει καθόλου το «παράσημο» που πήρε στο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία (07/01). Πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 74’ και χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ, σ’ ένα τρικ που απέδωσε «καρπούς», καθώς αν και στόπερ, τα πήγε περίφημα στη μεσαία γραμμή.

Και δεν ήταν μόνο το υπέροχο γκολ που πέτυχε, με το οποίο ο ηρακλειώτικος σύλλογος «κλείδωσε» τη νίκη, όσο η γενικότερη παρουσία του.

Στάθηκε αρκετά καλά, ανταποκρίθηκε απόλυτα και βοήθησε κι εκείνος από τη μεριά του, προκειμένου να έρθει το «τρίποντο».

Το σπουδαίο με τον Βαφέα είναι η νοοτροπία του και ο επαγγελματισμός του. Όταν του ζητηθεί είναι πάντα εκεί και ακόμη και σε περιπτώσεις που δε βρίσκεται στα… πάνω του, πάντα τα δίνει όλα.

Και αυτό φυσικά είναι πιο αξιόλογο. Ξεκίνησε τη σεζόν ως Νο5 στην ιεραρχία των στόπερ του Ομίλου, πίσω από Γιαννούλη, Βούρο, Σελίμοβιτς και Διαμαντή.

Είχαν κυκλοφορήσει, μάλιστα, φήμες πως ενημερώθηκε ότι δε θα πάρει πολλές ευκαιρίες μέσα στη χρονιά.

Δεν έφυγε, ωστόσο, και αποφάσισε να μείνει και να δώσει τη «μάχη» του. Ανεξάρτητα από το πόσο αρεστός είναι για τον καθένα, ο Βαφέας αποτελεί το καλό παράδειγμα με τη συμπεριφορά του.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ξέρει εκ προοιμίου πως δε θα βρει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής και όταν καλείται να πατήσει χορτάρι να πρέπει να είναι εκεί…

Παρόλα αυτά, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ παρουσιάζει σοβαρό «πρόσωπο», με τα πάνω του και τα κάτω του, κάθε φορά δίνει τον καλύτερο του εαυτό και για τον ίδιο προέχει το συμφέρον της ομάδας.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής «εργάτης», που δουλεύει αρκετά, δε δημιουργεί ποτέ προβλήματα και είναι χρήσιμος, αν μη τι άλλο, για τον Όμιλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Λαμία 2-0

Τα γκολ της νίκης του ΟΦΗ

Ο Παπαπαναγής απάντησε γιατί δεν παίζει ο Σολίς

Η βαθμολογία

ΟΦΗ-Λαμία: Το τρίτο ημίχρονο στο LIVETALKS

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.