​Με τη Λαμία... δε χρειάζεται τον Λουίζ Φελίπε

Απόψεις

Τα σοβαρά λάθη με Παναιτωλικό και η επιτακτική ανάγκη να μην επαναληφθούν το Σάββατο.

Ο ΟΦΗ ζει στον αστερισμό του Λουίζ Φελίπε και καλά κάνει, αλλά η Λαμία καραδοκεί και δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες απώλειες. Το προσεχές Σάββατο η Κρητική ομάδα παίζει εκτός με μία ομάδα, η οποία βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και έχει το μομέντουμ μετά την πρόκριση στα ημιτελικά κόντρα στον Άρη.

Η αλήθεια είναι πως η όλη φάση θυμίζει αρκετά αυτή του Παναιτωλικού. Όχι ότι μοιάζουν Λαμία και Παναιτωλικός σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά τώρα αμφότερες έχουν την ψυχολογία, αυτή που προσπαθεί να ανακτήσει ο ΟΦΗ μετά το στραπάτσο της προηγούμενη αγωνιστική. Ο Παναιτωλικός κατέβηκε στο Ηράκλειο μετά από δύο μεγάλες νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό και έκανε τη ζημιά στον ΟΦΗ. Η Λαμία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ΟΦΗ έχοντας μπει πολύ καλά το 2022 σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Βέβαια για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, τη ζημιά στον ΟΦΗ δεν την έκανε ο Παναιτωλικός, αλλά ίδια η Κρητική ομάδα. Το 2-4 δεν ήρθε γιατί ο Όμιλος δεν έχει φορ, αλλά γιατί δεν είχε... άμυνα. Η εικόνα των αμυντικών ήταν αρνητική, σχεδόν τίποτα δεν δούλεψε σωστά και ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε πίσω θυμίζοντας αρκετά το... πρόσφατο παρελθόν με τις συνεχόμενες ήττες. Αυτό που θέλει να κλείσει μία και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο ΟΦΗ πλέον έχει και επιθετικό. Ο Λουίζ Φελίπε έρχεται να ενισχύσει το συγκρότημα του Νιόπλια στη γραμμή κρούσης και να δώσει μία έξτρα λύση. Το θέμα, όμως, αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Βραζιλιάνος φορ, αλλά να μηδενίσει ο ΟΦΗ τα λάθη που του στοιχίζουν όπως αυτά την προηγούμενη αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ πρέπει να πάει να παίξει με τη Λαμία με γνώμονα τα συνολικά του παιχνίδια εκτός έδρας, εκεί όπου έχει χτίσει το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειάς του εφέτος στη μάχη για τα πλέι οφ.

Τι να το κάνεις αν βάζεις μπροστά γκολ και πίσω δεν μπορείς να κρατήσεις το μηδέν; Γι' αυτό, λοιπόν, τούτη τη στιγμή αυτό που πρέπει να απασχολεί τον ΟΦΗ είναι το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι και πώς θα έρθει το τρίποντο που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πλέι οφ (μην ξεχνάτε πως βρίσκεται στην 7η θέση). Και πώς θα αποφευχθούν τα λάθη που έφεραν την ήττα από τον Παναιτωλικό που πλήγωσε την ομάδα βαθμολογικά, αλλά της πλήγωσε και το αγωνιστικό ίματζ.

Ο Λουίζ Φελίπε καλώς ήρθε, να είναι καλά και να βοηθήσει τον ΟΦΗ «ματώνοντας» τα δίχτυα, αλλά το ανασταλτικό κομμάτι είναι αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο με τη Λαμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΟΦΗ ανακοίνωσε τον Λουίζ Φελίπε

Η πρώτη παρουσία του Λουίζ Φελίπε στο ΒΑΚ και το μήνυμά του

Λουίζ Φελίπε: Τι xρήματα δίνει ο ΟΦΗ και τι παίκτη παίρνει

«Καμπανάκι» Νιόπλια για τη Λαμία

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.