​Με το βλέμμα στο αύριο είναι λογικό να «κολλάς» στο σήμερα

11:27 | 23/04/2023

Η άχαρη διαδικασία των πλέι άουτ και ο ΟΦΗ που σκέφτεται τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς - Του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Κακά τα ψέματα, τα play out είναι μια άχαρη διαδικασία ειδικά όταν έχεις κάνει από νωρίς το κουμάντο σου. Αν παίζεις τη ζωή σου, αν ακούς το ραδιοφωνάκι, εάν προσπαθείς να μαζέψεις τα συντρίμμια σου όπως χθες ο Αστέρας για να μην μπεις από το πουθενά στην πρίζα, θα βγάλεις μια αντίδραση και να αποκτήσεις κίνητρο.

Εάν είσαι σαν τον ΟΦΗ και τον Ατρόμητο, καλό είναι να δημιουργείς ένα δήθεν κίνητρο με την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα αλλά δεν είναι εύκολο και για τους παίκτες που κάποιοι δεν έκαναν προετοιμασία κανονική πέρυσι το καλοκαίρι, κάποιοι παίζουν σερί προερχόμενοι από άλλα πρωταθλήματα και κάποιοι άλλοι δεν γνωρίζουν αν είναι στο σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Ο ΟΦΗ έκανε νωρίς το καθήκον του και όλοι από τους φιλάθλους στην εξέδρα μέχρι τους παγκίτες δίπλα στον Νταμπράουσκας αλλά και το Λυσάνδρου στα επίσημα βλέπουν την επόμενη χρονιά.

Θα είναι ο Μανδάς και την επόμενη χρονιά κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας ή θα πουληθεί μετά τη φετινή σούπερ σεζόν; Ποιον στόπερ θα πάρεις για να αντικαταστήσεις το Γιοχού ώστε να είναι λύση πρώτης γραμμής; Οι Αργεντίνοι Μεγιάδο και Νέιρα που για χρόνια αποτελούσαν τους βασικούς πυλώνες στη μεσαία γραμμή φαίνεται να έχουν αντίπαλο το χρόνο, πως θα τους διαχειριστείς και πως θα αναζητήσεις ένα ποιοτικό 6αρι για να χτίσεις από την αρχή τη μεσοαμυντική σου γραμμή; Τι θα γίνει με τα εξτρέμ και τον φευγάτο -κατά πως ακούγεται- Μπαλογιάννη; Πως ενισχύεις το Φελίπε που δείχνει ακόμα έξω από τα νερά του και προφανώς δεν μπορεί να σηκώσει από μόνος του την εντός Ηρακλείου αφλογιστία της επίθεσης;

Αυτά και άλλα είχαμε όλοι στο μυαλό μας βλέποντας το χθεσινό ΟΦΗ που δείχνει πως κλείνει τον κύκλο μιας περίεργης και αλλοπρόσαλλης χρονιάς.

Ο ΟΦΗ θέλει ξαναχτίσιμο και στέρεες βάσεις για να μπορέσει να βάλει τον πήχη ψηλότερα. Ασφαλώς και ο Λιθουανός ξέρει και μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά πρέπει και η διοίκηση να ξεκαθαρίσει, μέσα της κυρίως, πως από το όραμα και το όνειρο, βάζοντας το χέρι στην τσέπη λίγο πιο βαθιά, θα μπορέσει να αποκτήσει παίκτες που όντως θα κάνουν τη διαφορά.

Όλα θα κριθούν ασφαλώς στο χορτάρι. Αλλά πρώτα θα πρέπει να ανοίξει... το συρτάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νταμπράουσκας: «Χαρούμενος για Μαρινάκη, στον ίδιο δρόμο και με άλλους»

«Κόλλησε» ο ΟΦΗ με τον Αστέρα

ΟΦΗ-Αστέρας Τρ. 1-1: Τα highlights της αναμέτρησης


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.