Μεγαλώνει ο ΟΦΗ, να μεγαλώσει και το ρόστερ

Απόψεις

Η καταστροφή δεν ήρθε με την ήττα του Σαββάτου, αλλά ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι ο ΟΦΗ θέλει κι άλλα «όπλα»

Αν η ήττα από τον ΠΑΟΚ ήταν μεμονωμένη, χωρίς να είχαν προηγηθεί αυτές από Καβάλα και ΑΕΛ, θα περνούσε σχεδόν απαρατήρητη. Κόντρα στον περσινό (και αήττητο) πρωταθλητή και σίγουρα μία από τις ποιοτικές ομάδες εφέτος, ο ΟΦΗ προσπάθησε, το πάλεψε, δεν του βγήκε, «βραχυκύκλωσε», πάμε παρακάτω. Είναι, όμως, αυτές οι ρημάδες οι ήττες που προηγήθηκαν που... τρίτωσαν το κακό και γεννούν ερωτήματα ανησυχίας στον κόσμο.

Το αυτονόητο είναι ότι δεν έχει χαθεί κάτι. Όπως, επίσης, ότι ο ΟΦΗ δεν θα αλλάξει την αγωνιστική του φιλοσοφία επειδή ήρθαν οι πρώτες στραβές. Αυτονόητο είναι και ότι ο ΟΦΗ πάσχει από λύσεις όταν... πάσχουν τα πολύτιμα «εργαλεία» του.

Ο ΠΑΟΚ διάβασε τον ΟΦΗ και τον διάβασε καλά. Και αυτό είναι το κακό από 'δω και πέρα όσον αφορά στους μελλοντικούς αντιπάλους. Τον ΟΦΗ, πλέον, τον παίρνουν στα σοβαρά, στα πολύ σοβαρά. Τον μελετούν, τον διαβάζουν, τον μαθαίνουν και δεν θέλουν να την πατήσουν. Την πάτησε και μάλιστα χοντρά ο Παναθηναϊκός, λίγο έλειψε να την πατήσει ο Ολυμπιακός και έτσι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στο Γεντί Κουλέ πιο προετοιμασμένος. Συν ότι είχε το πλεονέκτημα της απουσίας του Μεγιάδο.

Το σαββατιάτικο παιχνίδι δεν είναι ήττα του ΟΦΗ, αλλά περισσότερο νίκη του ΠΑΟΚ. Ο ΟΦΗ έκανε κακό παιχνίδι γιατί τον ανάγκασε ο αντίπαλος. Και αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Στον Βόλο ο Όμιλος θα μπορούσε να φύγει έστω με τον βαθμό, τον αδικεί βάσει εικόνας και αριθμών το αποτέλεσμα. Στη Λάρισα χάθηκε το γρήγορο 0-2 περισσότερο από ποδοσφαιρική «ανοησία» του ΟΦΗ παρά από τις ικανότητες της ΑΕΛ. Το Σάββατο, όμως, ο Όμιλος ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Έπεσε πάνω στον ΠΑΟΚ που είχε εντοπίσει τα δυνατά κι αδύνατα σημεία του και δεν του επέτρεψε να απλώσει στο χορτάρι του Γεντί Κουλέ τις ποδοσφαιρικές αρετές του.

Και επανερχόμαστε στον πρόλογο. Αν τούτο το ματς ήταν μεμονωμένο, κανένας λόγος ανησυχίας. Επειδή ήρθε να «κουμπώσει» στις δύο προηγούμενες ήττες, θέλει περισσότερη προσοχή για τη συνέχεια. Οχι ως προς τη διαχείριση της ψυχολογίας. Γι' αυτή δεν τίθεται θέμα, μία χαρά είναι το κλίμα. Ως προς τη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων. Των αγώνων που δεν είσαι καλός, των αγώνων που τα λάθη υπερτερούν των πλεονεκτημάτων τους και των αγώνων που δεν έχεις τα «κρυφά όπλα» για να χτυπήσεις των αντίπαλο.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν για game changer. Ο ΠΑΟΚ είχε από δαύτους, ο ΟΦΗ ξέμεινε. Με Σεμέντο και Τσιλιανίδη εγκλωβισμένους, τον Μεγιάδο εκτός, τον Ναμπί και τον Νέιρα μακριά από τα γνωστά τους στάνταρ έρχεται η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης τον χειμώνα. Ασφαλώς και το ξέρουν στον ΟΦΗ, ασφαλώς και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Όπως μεγαλώνει ξανά η ομάδα, να μεγαλώσει και το ρόστερ. Για να αυξηθούν οι λύσεις. Για τις δύσκολες νύχτες, όπως αυτή το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-1: Τα highlights

Το... ολλανδικό τετ α τετ πριν από τη σέντρα

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ στις εξέδρες του Γεντί Κουλέ

Εντυπωσιακή η είσοδος των ομάδων στο Γεντί Κουλέ

Τι έλεγαν στον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία του ΟΦΗ

Δείτε τη φάση όπου ο Μάνος ζήτησε πέναλτι

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις Σίμου

Η «μάχη» των αδερφών Γιαννούλη

Η βαθμολογία της Super League μετά τα ματς του Σαββάτου

Νέιρα: «Ο Μεγιάδο είναι ο καλύτερος στο πρωτάθλημα»

Όλα τα ρεπορτάζ από τον αγώνα του Γεντί Κουλέ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.