Μεγαλοπρεπέστατο παράστημα!

Απόψεις

Τι και αν στη μεγαλύτερη διάρκεια ως τώρα του πρωταθλήματος προσπαθούσε να βρεθεί στις θέσεις ανόδου. Τώρα, στην πλέον κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ δείχνει τη δυναμική και το παράστημά του!

Η κρητική ομάδα με επτά συνεχόμενες νίκες βρίσκεται όχι πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση, αλλά κοιτάζει για τα καλά και με αξιώσεις την πρώτη και αυτός θα πρέπει να είναι πλέον ο στόχος για τη συνέχεια. Τη διατήρηση των κεκτημένων, όχι μόνο την έχει επιτύχει, αλλά δείχνει πως είναι μακράν της δεύτερης η ομάδα με την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. 

Την ώρα που οι συνδιεκδικητές της ανόδου Άρης και Παναχαϊκή έχουν απώλειες και κρατούν ασθμαίνοντας τις θέσεις τους, ο ΟΦΗ δείχνει πως είναι ικανός να γίνει αυτός το «αφεντικό» στην υπόθεση άνοδο. Τώρα που ξεχωρίζουν οι… άντρες από τα αγόρια, ο Όμιλος μετρά επτά σερί νίκες, με τα άλλα δύο φαβορί να έχουν στο ίδιο διάστημα απώλειες με το “status quo” να αλλάζει και να δημιουργεί άλλα δεδομένα. 

Στο Αιγίνιο ο ΟΦΗ έδειξε πως και μπορεί να παίρνει νίκες και παράλληλα να διαχειρίζεται με σωστό τρόπο το έμψυχο δυναμικό του. Παρά τις απουσίες που είχε, τα κενά καλύφθηκαν με τέτοιο τρόπο που δεν φάνηκαν. Μπήκε μέσα με το ανάστημα της μεγάλης ομάδας και έκρινε τον αγώνα νωρίς, δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή για ακόμα καλύτερο “rotation”.

Αυτό ίσως να είναι και το δεύτερο πιο σημαντικό μετά τη νίκη. Ότι μπορεί να κατακτηθεί με όποιον παίκτη κληθεί να βοηθήσει. Κραυγαλέο παράδειγμα ο Πουρτουλίδης. Μπήκε μέσα σε ένα διάστημα που έπρεπε να κρατήσει τη μπάλα η ομάδα και ο έμπειρος μέσος, όχι μόνο το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά πέτυχε και το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Η συνέχεια του πρωταθλήματος είναι τέτοια που θα χρειαστεί να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες που υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Θα πρέπει άπαντες να είναι σε ετοιμότητα και να δώσουν αυτό που μπορούν. Το… momentum είναι τέτοιο που μπορεί να διαμορφώσει μια κατάσταση, ακόμα καλύτερη από την υπάρχουσα στον ΟΦΗ. 

Αρκεί να υπάρχει η πρέπουσα ηρεμία και σοβαρότητα, γιατί ακόμα συνεχίζει να μην υπάρχει για την ομάδα το περιθώριο λάθους. Αυτό πάντως σε καμιά περίπτωση δεν την επηρέασε ως τώρα. Τουναντίον. Μετά την ήττα στη Λάρισα, έβγαλε τη δέουσα αντίδραση που την έφερε στο σημείο που βρίσκεται τώρα…

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.